Wildvreemden trouwen met elkaar in 'Blind Getrouwd'

Wat als je je jawoord geeft aan iemand die je nog nooit gezien hebt? In Blind Getrouwd vertrouwen acht singles op vier experten om hun ideale partner te vinden. Nooit telde Vlaanderen immers meer singles dan vandaag. Veel van de 850.000 alleenstaande Vlamingen zijn op zoek naar de liefde maar hebben die, ondanks de vele mogelijkheden, nog niet gevonden.

Die toenemende hoeveelheid singles in Vlaanderen roept heel wat vragen op. Staat onze klassieke aanpak van verliefd, verloofd, getrouwd onder druk? Moeten we misschien de manier waarop we onze partner zoeken en kiezen herzien? Zijn we eigenlijk zelf wel in staat om een geschikte levensgezel te kiezen? Is verliefdheid wel de juiste basis om een stabiele, duurzame en langdurige relatie op te bouwen?

Wat als we het eens andersom doen? Kan liefde groeien tussen twee mensen wanneer je hen samenbrengt op basis van wetenschap, expertise, kennis en rationele parameters? Met deze vragen gaat het sociaal experiment Blind Getrouwd aan de slag.

Maar liefst 2800 singles schreven zich in voor het tweede seizoen van Blind Getrouwd in de hoop hun perfecte match te vinden. De deelnemers beseffen dat ze hun toekomstige man of vrouw pas in het gemeentehuis zullen zien, nét voor ze mekaar hun jawoord moeten geven.

Ze laten de keuze van hun partner volledig over aan de relatie-experten en kijken reikhalzend uit naar hun trouwdag, de spannendste dag van hun leven. Daarna begint het leven van de vier duo’s samen pas echt. Een huwelijksfeest, samen op huwelijksreis, om meteen daarna te gaan samenwonen. Dit sociaal experiment volgt de koppels in de eerste weken na hun jawoord. Grijpen ze de kans om de liefde te laten groeien en leven ze nog lang en gelukkig?

Het tweede seizoen van Blind Getrouwd, vanaf maandag 30 januari bij VTM.

Hoe verliep het selectieproces en de matchmaking? Lees meer hier.

Wie zijn de experten?