Wildvreemden trouwen met elkaar in 'Blind Getrouwd'

25/01/2017 - 13:02

Wat als je je jawoord geeft aan iemand die je nog nooit gezien hebt? In Blind Getrouwd vertrouwen acht singles op vier experten om hun ideale partner te vinden. Nooit telde Vlaanderen immers meer singles dan vandaag. Veel van de 850.000 alleenstaande Vlamingen zijn op zoek naar de liefde maar hebben die, ondanks de vele mogelijkheden, nog niet gevonden.

Die toenemende hoeveelheid singles in Vlaanderen roept heel wat vragen op. Staat onze klassieke aanpak van verliefd, verloofd, getrouwd onder druk? Moeten we misschien de manier waarop we onze partner zoeken en kiezen herzien? Zijn we eigenlijk zelf wel in staat om een geschikte levensgezel te kiezen? Is verliefdheid wel de juiste basis om een stabiele, duurzame en langdurige relatie op te bouwen?

Wat als we het eens andersom doen? Kan liefde groeien tussen twee mensen wanneer je hen samenbrengt op basis van wetenschap, expertise, kennis en rationele parameters? Met deze vragen gaat het sociaal experiment Blind Getrouwd aan de slag.

Maar liefst 2800 singles schreven zich in voor het tweede seizoen van Blind Getrouwd in de hoop hun perfecte match te vinden. De deelnemers beseffen dat ze hun toekomstige man of vrouw pas in het gemeentehuis zullen zien, nét voor ze mekaar hun jawoord moeten geven.

Ze laten de keuze van hun partner volledig over aan de relatie-experten en kijken reikhalzend uit naar hun trouwdag, de spannendste dag van hun leven. Daarna begint het leven van de vier duo’s samen pas echt. Een huwelijksfeest, samen op huwelijksreis, om meteen daarna te gaan samenwonen. Dit sociaal experiment volgt de koppels in de eerste weken na hun jawoord. Grijpen ze de kans om de liefde te laten groeien en leven ze nog lang en gelukkig?

Het tweede seizoen van Blind Getrouwd, vanaf maandag 30 januari bij VTM.

Hoe verliep het selectieproces en de matchmaking? Lees meer hier.

Wie zijn de experten?

Ontdek meer over Blind Getrouwd

Nieuwe fragmenten

Schrijf je in voor 'Blind Getrouwd'!

Ben jij 25 jaar of ouder en heb je de ware nog niet gevonden? Wil jij je op basis van de wetenschap laten matchen door een team van experts? Meld je dan nu aan voor dit unieke relatie-experiment.

KLIK HIER EN SCHRIJF JE IN!

Over Blind Getrouwd

Maar liefst 3600 mensen schreven zich in voor het derde seizoen van Blind Getrouwd, dat op maandag 29 januari van start gaat. Het vaste team van experten - bestaande uit Gert Martin Hald, Margo Van Landeghem, Alexander Witpas en Sybille Vanweehaeghe - werd voor het nieuwe seizoen versterkt door een vijfde: seksuoloog en antropoloog Wim Slabbinck. Samen stortten ze zich op de profielen van de singles en stelden ze voor de eerste keer 5 koppels samen.

 

Experten

Deelnemers

Extra