2 broers stappen in de spelarena

Staf Coppens verwelkomt 2 mannen in de studio. Twee enthousiaste mannen, twee goed voorbereide mannen, maar vooral… twee mannen die broers zijn. Samen trokken ze naar de bootcamps en oefenden ze er niet alleen in de vtm-gangen, maar ook thuis duchtig op los. Benieuwd hoeveel keukenmateriaal daar is moeten sneuvelen…

De 25-jarige Dendermondenaar Ivo is licentiaat Lichamelijke Opvoeding, wat maakt dat hij fysiek normaal gezien een streepje voor heeft in deze spannende spelshow. Momenteel werkt hij samen met zijn vader in diens metaalconstructiebedrijf, maar Ivo is nog steeds gepassioneerd door sport. Zijn motto luidt 'hoe moeilijker, hoe beter', en dat in combinatie met een ijzersterke wilskracht, maakt van hem de geknipte kandidaat voor ‘Binnen de Minuut’.

Ook Ivo’s broer Rik kruipt -onder de aanmoedigingen van Staf en de tribune- de arena in. Rik baat een broodjeszaak uit en zou, na al die jaren van smeren, een vaste hand moeten hebben… Hij houdt van extreme sporten, dus ook zijn zenuwen zou hij aardig onder controle moeten kunnen houden. Zelf is Rik er van overtuigd dat hij ver zal geraken in dit spel want adrenaline en stress maken hem scherp. Maar zal hij het waarmaken wanneer hij ook effectief op het podium staat?

De broers concurreren dan wel niet rechstreeks… toch wil geen van beide onderdoen voor mekaar. Wie gaat met de familie-eer en de hoofdprijs van 100.000 euro naar huis? En wie eventueel met lege handen? Of zijn de broers al tevreden met enkele duizenden euro’s om mekaar de komende jaren regelmatig te trakteren en te voorzien van net iets grotere verjaardagscadeaus dan anders?