Bijna 1 miljoen Vlamingen voor 'David'

Bijna één miljoen Vlamingen hebben vrijdag en zondag kennisgemaakt met ‘David’.

Vrijdag waren er dat 716 000 en zondagavond nog ‘ns 390 000, van wie 254 000 mensen, die vrijdagavond niet gekeken hadden. In totaal dus 1 106 000 kijkers, van wie er 136 000 twee keer hebben gekozen voor ‘David’.

Mooie cijfers
“Dat zijn zeer mooie cijfers, die het beste laten verhopen voor de toekomst”, aldus An Rydant, programmatiemanager fictie bij vtm. “Een vergelijking met de resultaten van onze vorige telenovelles ligt niet voor de hand. ‘David’ is – in tegenstelling tot ‘Sara’ en ‘Louislouise’ gestart op een vrijdagavond en dan kijken er minder mensen naar televisie dan op een dag in de week. Daarom hadden we ook meteen een tweede uitzendingsmoment gekozen op zondagavond”.

Leuke reacties
De kijkers hebben in elk geval genoten van de dubbele startaflevering van ‘David’. Na de positieve perscommentaren, blijken ook de eerste reacties van de kijkers zeer lovend. Een paar reacties: “Het is echt tof in mekaar gestoken”. “Zalig”, “Mooi!!! Die begingeneriek, de soundtrack, … Zo vertederend, die wereldvreemde David”, en “Heel mooi. Kan niet wachten om de volgende afleveringen te zien!!”.

In preview bij iWatch
Dat kan elke werkdag op vtm om 18.25 en elke zondagavond met een volledig overzicht van alle afleveringen in ‘De Week van David’. Voor wie deze afspraken niet goed uitkomen is er uiteraard ook nog iWatch. Daar kan je een aflevering vooraf bekijken voor €3. Na uitzending betaal je voor de volgende afleveringen nog €1.