Ivo Willems van Cardoen zoekt een junior toonzaalverkoper

We volgen de zoektocht van Ivo Willems (49). Na een succesvolle carrière als algemeen directeur van de Koopjeskrant werd Ivo twee jaar geleden commercieel directeur van Cardoen, één van de grootste onafhankelijke autobedrijven van België. Om zijn verkoopsteam te versterken is Ivo dringend op zoek naar een junior toonzaalverkoper. Hij zoekt een gedreven teamplayer die luistert naar de klant die voor hem staat.

Thuis bij 3 kandidaten

Op basis van CV’s en motivatiebrieven weerhoudt Ivo 3 kandidaten die hij thuis wil bezoeken:

Interimmer Pieter ontvangt Ivo in het charmante gezelschap van zijn vriendin Tina en zijn tweelingbroer Tim. In tegenstelling tot Tina weet Pieter zijn zenuwen perfect in bedwang te houden. Tot hij Frans moet spreken... De 28-jarige vrachtwagenchauffeur Wouter schreef een zeer gemotiveerde brief en wil koste wat het kost scoren. Ivo is razend benieuwd naar de persoon achter de brief. Maar heeft Wouter hem wel zelf geschreven? Hockeycoach Martin is redelijk zeker van zijn stuk. Ook Ivo voelt zich al snel thuis en komt enkele interessante zaken te weten over het verleden van de 27-jarige. Maar is Martins zelfzekerheid wel een goede strategie?

Een groepsactiviteit

Na de huisbezoeken maakt Ivo een eerste balans op. Hij is al heel wat wijzer geworden, maar zit met nog een hoop vragen. Daarom organiseert hij een groepsactiviteit met de 2 weerhouden sollicitanten zodat ze mekaar nog beter leren kennen. En niet onbelangrijk voor Ivo: om de sterktes en zwaktes van de twee mannen aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Tijdens een dropping in Wallonië wordt al snel duidelijk wie de grootste dosis initiatief en creativiteit vertoont om op tijd terug in Wilrijk te geraken, zonder hiervoor geld te gebruiken. De volgende dag draaien de 2 kandidaten een dagje mee in de toonzaal in Wilrijk. Hier op de werkvloer zullen de mannen zich moeten bewijzen om de job als autoverkoper in de wacht te slepen.