Wat brengen de kandidaten in de finale?

Seppe Herreman, Johnny Trash, De Broeveskender, Michael Lanzo, Mad-Stylez, Tristan, Erika of Mathijs: één van hen gaat de kerstvakantie in als winnaar van het tweede Belgium’s Got Talent-seizoen en met een eindejaarscadeau van 50.000 euro op zak. Wie dat wordt, komen we te weten in de spetterende finale op vrijdag 20 december 2013.
 
In die finale smijten de acht resterende talenten zich nog een allerlaatste keer. De West-Vlaamse Seppe Herreman (14) verbaasde in de auditie met twee nummers die het publiek door het dak deden gaan. Tijdens de liveshow vond Karen zijn versie van ‘Wrecking Ball’ buitenaards, terwijl Ray eerder teleurgesteld was in de performance van Seppe. In de finale brengt hij een duidelijke boodschap voor Ray, met zijn versie van Christina Aguilera’s ‘Fighter’.
 
Tristan, het fenomeen van Belgium’s Got Talent 2013, werd door de kijkers rechtstreeks naar de finale gestemd. In die finale brengt hij geen nummer van zijn favoriete artiest Psy, maar danst hij op ‘Pump It’ van Black Eyed Peas. Zal de 5-jarige kleuter ook deze keer de kijker weten te charmeren met zijn danskwaliteiten en podiumprésence?
 
De Broeveskender, de garde- en showdansgroep uit Bilzen, bestond tijdens de audities en liveshows uitsluitend uit vrouwen. Dat verandert aanstaande vrijdag, want speciaal voor de finale zal er voor het eerst een jongen mee op het podium staan. In hun eigen synchrone en acrobatische stijl danst De Broeveskender op een medley van 2 Unlimited-nummers.
 
Zelden was er bij een kandidaat zo een groot verschil te merken tussen de auditie en de liveshow als bij Erika. De zenuwen die de Slowaakse zangeres deden blokkeren tijdens haar auditie, speelden haar in de liveshow van vorige week nog maar weinig parten. Hopelijk blijft dat zo in de finale. Dan brengt Erika opnieuw een Spaanstalig nummer: ‘Como quieres que te quiera’.

In liveshow 3 van Belgium’s Got Talent ging het dak eraf tijdens de act van Mad-Stylez. De West-Vlaamse dansgroep springt telkens weer in het oog met hun originele aanpak. De jury was er dan ook rotsvast van overtuigd dat Mad-Stylez een plek in de finale verdient. Op vrijdag 20 december heeft de groep alweer een bijzondere choreografie samengesteld waarmee ze een gooi doen naar de overwinning.
 
Al even in het oog springend was Johnny Trash in de allereerste liveshow. Tot zijn eigen verbazing kreeg hij met zijn song ‘Bicky cheese’ de meeste stemmen van de kijker en werd hij de eerste finalist van Belgium’s Got Talent. In de finale brengt Johnny met ‘Het is altijd een vrouw’ een nummer dat in de lijn ligt van ‘Ik mag niet van mijn vriendin’ en ‘Bicky cheese’. Kleinkunst en comedy worden opnieuw op een meesterlijke manier gecombineerd.
 
De Limburgse Mathijs (11) greep de tweede kans die hij van de jury kreeg met beide handen. Voor zijn act in de liveshow ontwierp hij met zijn papa 2 extra instrumenten, naast zijn bekende Thiesietube. Mathijs wist de kijker te verbazen met zijn percussiemedley, en de jury was aangenaam verrast door zijn enthousiasme en zelfzekerheid. Wordt de opgepikte Mathijs straks de grote winnaar van Belgium’s Got Talent?
 
West-Vlaming Michael Lanzo zorgde zowel tijdens de auditie als tijdens de liveshow voor een originele interpretatie van bekende nummers. Hij raakt telkens ontroerd door de steun die hij krijgt van het publiek en de kijker, en wil tijdens de finale zijn dankbaarheid tonen. Daarom brengt hij vrijdag een aangepaste versie van het bekende ‘You raise me up’.