Laure en Nicolas krijgen contract bij Cirque du Soleil

Laure De Prijck en Nicolas Vleeschouwers sloten de eerste auditieaflevering van 'Belgium’s Got Talent' op vrijdag 11 oktober 2013 af met een opmerkelijke act. Met hun combinatie van dans en acrobatie bezorgden ze de jury en de kijkers een kippenvelmoment. Een act die ook in het buitenland niet onopgemerkt bleef. Jurylid Ray Cokes voorspelde al een internationale carrière voor de twee en die voorspelling lijkt nu uit te komen. Sinds hun auditie bij Belgium’s Got Talent hebben Laure en Nicolas namelijk een contract aangeboden gekregen bij Cirque du Soleil.

Het duo, dat deze zomer ook een bronzen medaille acrogym behaalde op de Wereldspelen in Colombia, werd door het team van Cirque du Soleil opgemerkt en krijgt nu de kans om gedurende anderhalf jaar de droom van veel gymnasten te beleven. Op dit moment verblijven Laure en Nicolas al in Montreal om te trainen voor de show ‘Ovo’, waarin ze zullen schitteren. Nadien trekt het tweetal naar Taiwan en Japan voor de optredens.

Voor Laure en Nicolas is het allemaal snel gegaan: “Toen we de vraag kregen was het allemaal wat overweldigend. We twijfelden eerst, omdat we alles moeten achterlaten, maar beseften dat deze kans zich maar één keer zou aandienen. We zouden er spijt van krijgen, mochten we die niet met beide handen grijpen”, aldus Laure. Nicolas vult aan: “Vroeger ging ik vaak kijken naar Cirque du Soleil en nu sta ik er zelf. Dat had ik nooit durven denken. We kijken er ongelofelijk naar uit om op het podium te staan, het moet een enorme kick geven om voor zoveel volk te mogen optreden.”

Ook de jury is trots op Nicolas en Laure. “Het toont nog maar eens wat een talent we in Vlaanderen hebben en dat het niveau van sommige acts tot de wereldtop behoort. Alléén de besten krijgen de kans om bij Cirque du Soleil aan de slag te gaan”, vertelt Rob Vanoudenhoven. Ook Karen Damen is erg blij voor Laure en Nicolas: “Ik ben trots dat we zoiets in Vlaanderen hebben en dat we hen samen met het publiek hebben leren kennen.” Ray Cokes geeft tot slot mee dat Laure en Nicolas bewijzen dat België een land boordevol talent is en een show zoals Belgium’s Got Talent de ideale weg om dit talent te tonen.