Bedankt Gaston! Het ga je goed ...

Met grote spijt vernemen we vandaag het overlijden van Gaston Berghmans. De legendarische acteur en komiek was in maart nog 90 geworden. In de eerste plaats bieden medewerkers en directie van MEDIALAAN/VTM hun innige deelneming aan Gaston’s echtgenote Jenny, dochter Chantal en schoonzoon Paul. 

VTM wil Gaston Berghmans vooral ook  bedanken voor alle mooie tv-momenten de voorbije 27 jaar.  Gaston was één van de pioniers van VTM.  Hij had er  al een bijzonder succesvolle carrière van 30 jaar opzitten, toen hij  in februari 1989 samen met zijn kompaan Leo Martin de heel onzekere overstap maakte naar VTM. Het werd het begin  van een enorm succesverhaal.  Standup comedy, sketches, en typetjes, het was een mix die aansloeg bij de Vlaamse kijkers. ‘De Gaston en Leo’ -show brak records en was in 1993 het best bekeken Vlaamse  programma van het jaar.  Ook na het overlijden van Leo Martin bleef hij solo scoren met ‘De Gaston Berghmansshow’ en, samen met Jan Van Dyke en Carry Goossens,  in ‘Twee Straten Verder’.  Verrassen deed hij dan weer als acteur in de sitcom ‘Dennis’ waar hij de grootvader van Axel Daeseleire speelde.

De humor van Gaston is tijdloos. Ook de jongere generatie blijft er van genieten. Dat bewijst ook het blijvende succes van zijn shows en sketches die nog regelmatig bij  VTM worden herhaald. Laatst nog met de nieuwe compilatie Gaston 90 naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag.

Met Gaston Berghmans verliest de Vlaamse tv-wereld één van zijn grootste iconen. Joske Vermeulen woont niet langer aan de Trammezandlei in Deurne … 

Geniet nog eens van een bloemlezing van zijn beste sketches.