De Planckaerts mogen hun circuskunsten tonen!

12/02/2015 - 10:53

Stephanie, Francesco en Junior Planckaert nemen het op tegen de 71-jarige ex-wereldkampioen roeien Ludwig, de 65-jarige ex-basketballer Alain en de 68-jarige taekwondo-beoefenaar René. Het thema: 'circus'. Volgende disciplines staan op het programma: messenwerpen, acrobatisch cocktails maken, lopen op een bal en een eigen straattheatervoorstelling maken om zoveel mogelijk geld op te halen. 

Ontdek meer over Beat da Bompaz

Nieuwe fragmenten

Beat da bompaz programma info

In het tweede seizoen van Beat da Bompaz dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen 3 jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden: elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema: de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz  tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren. 

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

“Eigenlijk is het onlogisch: we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in Beat da Bompaz worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van Beat da Bompaz vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief.”

 

Extra