Nieuw vanaf 7 mei: 'Axel Opgelicht'

22/04/2015 - 14:11

Een dure smartphone die voor een fractie van de prijs wordt verkocht en namaak blijkt te zijn? Twee vriendelijke dames die je uitnodigen voor een drankje en je op een sluwe manier met een torenhoge rekening opzadelen? Taximeters die plots op onverklaarbare wijze flink de hoogte inschieten?

Het zijn maar enkele van de gangbare oplichtingspraktijken die heel wat nietsvermoedende toeristen meemaken op reis. Het zijn die wanpraktijken die Axel Daeseleire aan den lijve ondervindt in het nieuwe programma ‘Axel Opgelicht’. Vanaf donderdag 7 mei 2015 gaat hij vier weken lang als toerist op stap met een arsenaal aan verborgen camera’s. Axel reist door Europa, Afrika, tot in Azië voor een zoektocht naar de hardnekkigste oplichters. Hij toont hoe ze te werk gaan en hoe hun wanpraktijken kunnen omzeild worden.

Ontdek meer over Axel Opgelicht

Nieuwe fragmenten

Over Axel Opgelicht

Londen, Praag, Mumbai, Havana, Barcelona en Sint-Petersburg. Als bestemmingen zijn ze hot en populair. Maar de musea, de stranden, het nachtleven en de shoppingcentra hebben ook een duister kantje. Want waar veel toeristen komen, komen ook veel oplichters. En ze hebben elk hun manier om met sluwe listen geld af te troggelen van vakantiegangers. Vanaf september 2016 speelt Axel Daeseleire in een nieuw seizoen opnieuw de naïeve toerist en probeert hij leugenaars en bedriegers in zes toeristische wereldsteden te ontmaskeren.

Zes weken lang trekt Axel uitgerust met een arsenaal aan verborgen camera’s de straat op en laat hij zich gewillig in de val lokken. Dat levert tips en tricks op die voor je reis even noodzakelijk zijn als een Lonely Planet reisgids en zonnecrème. Voor het nieuwe seizoen van Axel Opgelicht werkt VTM samen met productiehuis Lecter Media.

Steden