Er is geen ontwijken aan deze armbandverkopers

14/05/2015 - 22:45

In Parijs lopen er heel wat verkopers rond die je snel iets aansmeren dat je eigenlijk helemaal niet wil. Zo zijn er de verkopers van armbandjes aan de voet van de Sacré-Cœur basiliek. Zodra je in hun buurt komt, grijpen ze je arm vast en beginnen ze ongevraagd een armbandje rond je pols te vlechten. Klik hier voor meer info over oplichters in Parijs.

Ontdek meer over Axel Opgelicht

Nieuwe fragmenten

Over Axel Opgelicht

Londen, Praag, Mumbai, Havana, Barcelona en Sint-Petersburg. Als bestemmingen zijn ze hot en populair. Maar de musea, de stranden, het nachtleven en de shoppingcentra hebben ook een duister kantje. Want waar veel toeristen komen, komen ook veel oplichters. En ze hebben elk hun manier om met sluwe listen geld af te troggelen van vakantiegangers. Vanaf september 2016 speelt Axel Daeseleire in een nieuw seizoen opnieuw de naïeve toerist en probeert hij leugenaars en bedriegers in zes toeristische wereldsteden te ontmaskeren.

Zes weken lang trekt Axel uitgerust met een arsenaal aan verborgen camera’s de straat op en laat hij zich gewillig in de val lokken. Dat levert tips en tricks op die voor je reis even noodzakelijk zijn als een Lonely Planet reisgids en zonnecrème. Voor het nieuwe seizoen van Axel Opgelicht werkt VTM samen met productiehuis Lecter Media.

Steden