Barcelona

In de vijfde aflevering van Axel Opgelicht begeven Axel en zijn crew zich met verborgen camera’s onder de oplichters van Barcelona. De Catalaanse hoofdstad is een plek met prachtige gebouwen, heerlijke wijnen en zonovergoten zandstranden en is daarnaast ook de thuisbasis van één van de bekendste voetbalclubs ter wereld: FC Barcelona. En laat het nu net dat laatste zijn waar winkeluitbaters op de Ramblas handig misbruik van maken. De verkoop van Barcelona-shirts swingt immers de pan uit en namaakshirts aanbieden is een zeer winstgevende business. 

Axel Daeseleire: “Die namaakshirts trekken in de verste verte niet op de officiële shirts uit de Barcelona-shop! Als ge daar niks van kent, koopt ge dat gewoon zonder dat ge u van enig kwaad bewust bent.”

En ook op straat zijn er heel wat namaakspullen te vinden, zoals zeer goedkope handtassen of zonnebrillen van een bekend topmerk. De verkoop van deze spullen op straat mag dan wel illegaal zijn, de verkopers trekken zich daar niets van aan en spelen een kat-en-muisspel met de lokale politie met soms hilarische taferelen tot gevolg. In Barcelona wemelt het ook van de pickpockets. Barcelona wordt niet voor niets de wereldhoofdstad van de zakkenrollers genoemd. Axel duikt het nachtleven in om zich te laten beroven van zijn portefeuille en heeft onder andere een gesprek met ‘El Gato’, de koning der zakkenrollers. 

Deze aflevering verschijnt op maandag 3 oktober.