Axel in de wereldhoofdstad van de zakkenrollers: Barcelona

03/10/2016 - 11:06

Met meer dan 7 miljoen toeristen per jaar is Barcelona een zeer toeristische stad. Dit betekent jammer genoeg ook dat het er wemelt van de pickpockets. Axel gaat op stap en heeft onder andere een gesprek met 'El Gato', de koning der zakkenrollers. . De verkoop van FC Barcelona-shirts swingt de pan uit en daar maken winkeluitbaters op de Ramblas handig gebruik van. Ook op straat wemelt het van de namaakspullen...

Ontdek meer over Axel Opgelicht

Nieuwe fragmenten

Over Axel Opgelicht

Londen, Praag, Mumbai, Havana, Barcelona en Sint-Petersburg. Als bestemmingen zijn ze hot en populair. Maar de musea, de stranden, het nachtleven en de shoppingcentra hebben ook een duister kantje. Want waar veel toeristen komen, komen ook veel oplichters. En ze hebben elk hun manier om met sluwe listen geld af te troggelen van vakantiegangers. Vanaf september 2016 speelt Axel Daeseleire in een nieuw seizoen opnieuw de naïeve toerist en probeert hij leugenaars en bedriegers in zes toeristische wereldsteden te ontmaskeren.

Zes weken lang trekt Axel uitgerust met een arsenaal aan verborgen camera’s de straat op en laat hij zich gewillig in de val lokken. Dat levert tips en tricks op die voor je reis even noodzakelijk zijn als een Lonely Planet reisgids en zonnecrème. Voor het nieuwe seizoen van Axel Opgelicht werkt VTM samen met productiehuis Lecter Media.

Steden