Mitch stort te pletter

Inspecteur Mitch Dedecker is niet meer. Op het einde van de 8ste aflevering komt Mitch om het leven nadat hij er zonder versterking op uit trok om een seriemoordenaar te klissen.

Regie
De meesten kennen Mathias Coppens als acteur en presentator, maar Mathias had niet alleen de ambitie om voor, maar ook achter de camera te werken. Daarom startte hij na zijn humaniora de opleiding ‘Regie’ aan de Sint-Lukas Hogeschool. Toen hij de kans kreeg om in het 5de seizoen van ‘Aspe’ enkele afleveringen te regisseren - waaronder de spannende seizoensfinale -, aarzelde hij dan ook geen seconde. En ook in het lopende 6de seizoen nam Coppens de regie van de afleveringen 10, 12 en 13 op zich.

Vol enthousiasme
“Omdat de combinatie regie en het spelen van mijn personage Mitch Dedecker praktisch niet meer haalbaar was, moest ik een keuze maken. Aangezien ik ondertussen de smaak van het regisseren te pakken had, heb ik dan ook gekozen om me daar voluit op te storten. Ik heb dus met spijt in het hart besloten om als Mitch uit de reeks te stappen, maar als Mathias vol enthousiasme weer enkele afleveringen te regisseren in het huidige 6de seizoen”, aldus Mathias Coppens.

2 nieuwe gezichten
In aflevering 8 worden overigens twee nieuwe gezichten geïntroduceerd.
Tine Van den Brande zal vanaf nu regelmatig te zien zijn als Patricia Scheurs, de vrouw van inspecteur Rob De Maegd, en ook Adriaan Van den  Hoof zal op 18 oktober zijn intrede maken in de reeks. Hij neemt de rol van Computer Crime Unit medewerker Tom Smeekens op zich, een oude kennis van Mitch Dedecker met wie hij samen op de politieschool zat.

Beide personages zullen in de loop van het seizoen nog vaker te zien zijn in ‘Aspe’.