Mitch stort te pletter

18/10/2010 - 23:12

Inspecteur Mitch Dedecker is niet meer. Op het einde van de 8ste aflevering komt Mitch om het leven nadat hij er zonder versterking op uit trok om een seriemoordenaar te klissen.

Regie
De meesten kennen Mathias Coppens als acteur en presentator, maar Mathias had niet alleen de ambitie om voor, maar ook achter de camera te werken. Daarom startte hij na zijn humaniora de opleiding ‘Regie’ aan de Sint-Lukas Hogeschool. Toen hij de kans kreeg om in het 5de seizoen van ‘Aspe’ enkele afleveringen te regisseren - waaronder de spannende seizoensfinale -, aarzelde hij dan ook geen seconde. En ook in het lopende 6de seizoen nam Coppens de regie van de afleveringen 10, 12 en 13 op zich.

Vol enthousiasme
“Omdat de combinatie regie en het spelen van mijn personage Mitch Dedecker praktisch niet meer haalbaar was, moest ik een keuze maken. Aangezien ik ondertussen de smaak van het regisseren te pakken had, heb ik dan ook gekozen om me daar voluit op te storten. Ik heb dus met spijt in het hart besloten om als Mitch uit de reeks te stappen, maar als Mathias vol enthousiasme weer enkele afleveringen te regisseren in het huidige 6de seizoen”, aldus Mathias Coppens.

2 nieuwe gezichten
In aflevering 8 worden overigens twee nieuwe gezichten geïntroduceerd.
Tine Van den Brande zal vanaf nu regelmatig te zien zijn als Patricia Scheurs, de vrouw van inspecteur Rob De Maegd, en ook Adriaan Van den  Hoof zal op 18 oktober zijn intrede maken in de reeks. Hij neemt de rol van Computer Crime Unit medewerker Tom Smeekens op zich, een oude kennis van Mitch Dedecker met wie hij samen op de politieschool zat.

Beide personages zullen in de loop van het seizoen nog vaker te zien zijn in ‘Aspe’.

Ontdek meer over Aspe

Meer video's van Aspe

47min
Ma, 13/08/2018
48min
Ma, 06/08/2018
47min
Ma, 30/07/2018
46min
Ma, 23/07/2018
2min
Wo, 04/06/2014

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra