Krijg jij niet genoeg van Aspe?

02/06/2014 - 13:05

De laatste aflevering van het tiende en tevens laatste seizoen van de tv-serie Aspe zit erop. Inspecteur Van In (Herbert Flack) boog zich een laatste keer over de duistere misdaad die in Brugge schuilgaat. Het was een blij weerzien met Carine Neels (Maaike Cafmeyer), Guido Versavel (Lucas Van den Eynde) en Hannelore Martens (Francesca Vanthielen). We zagen ook inspecteurs Vereecke (Axel Daeseleire), Snels (Marc Lauwrys) en Franckx (Louis Talpe) de revue passeren.

We nemen afscheid van Inspecteur van In op het beeldscherm. Dankzij de Pieter Aspe boeken kunnen we gelukkig wel verder meespeuren! Het laatste boek (Pijn)³ ligt nu in de winkel en staat ondertussen al op 3 in de Boeken Top 10 Fictie. De pijn snijdt diep in deze Aspe en stijgt exponentieel: tot de derde macht. En wie is die derde macht? Een harde, maar tegelijk tedere thriller vol horror en romantiek. Geniet van deze (ont)spannende politieroman.

Ontdek meer over Aspe

Nieuwe fragmenten

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra