Karlijn Sileghem speelt gastrol in 'Aspe'

01/10/2010 - 16:19

Karlijn Sileghem kruipt in de huid van gravin Hélène de Forceville in aflevering 6 van ‘Aspe’, 'De Valkenier'.  Sileghem wordt geflankeerd door onder andere Dirk Van Dijck (Leon de Forceville) en Laurien Van den Broeck (Amber de Forceville), vooral bekend van haar rol als An in de telenovelle ‘Sara’.

Het verhaal van aflevering 6, 'De Valkenier':
Op het domein van Graaf de Forceville wordt valkenier Joppe Devroe dood teruggevonden. Hij is na een hevig gevecht uit het zolderraam gegooid. De dochter van de graaf blijkt Joppe z'n jeugdliefde te zijn, maar zij is inmiddels verloofd met Cedric Schots, zoon van een rijke bouwheer. Dit opgezette huwelijk bleek tegen de zin van Joppe.

Ondanks het feit dat de graaf met een onthutsend filmpje gechanteerd wordt, doet hij er alles aan om het huwelijk toch te laten doorgaan aangezien hij in financiële problemen zit. Stond Joppe in de weg van de graaf en gravin? Of had hij nog meer vijanden gemaakt op het domein van de Forcevilles? Voor de vervangende commissaris Van In wordt het geen gemakkelijke opdracht om iedereen in het gareel te houden en deze adellijke familie niet op de tenen te trappen.

Ontdek meer over Aspe

Nieuwe fragmenten

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra