Van In onderzoekt foute levertransplantatie

27/08/2010 - 16:58

Vanavond start het 6de seizoen van de topreeks 'Aspe'. In de laatste aflevering van vorig seizoen zagen we dat hoofdinspecteur Van In levensgevaarlijk gewond werd. Enkele weken nadat zijnleven aan een zijden draadje hing, gaat het met hem terug de goede kant uit.

Wanneer er een fout wordt gemaakt bij een levertransplantatie in het ziekenhuis waar hij recupereert, kan Van In het speuren niet laten. De echtgenote van Eric De Stercke, en rijke zakenman, heeft de lever gekregen waar de doodzieke Gerda Van Ermen recht op had.

In kamerjas op onderzoek
Dr. Leonie Maerschalck (gespeeld door Nora Tilley) legt de schuld bij de firma die de organen aanlevert. Maar waarom wil het ziekenhuis de zaak binnenshuis oplossen in plaats van de dossiers over te dragen aan de inspecteurs? Van In trekt in zijn kamerjas op onderzoek uit, terwijl Neels en Meijer op het bureau moeten wennen aan Rob De Maegd, de nieuwe inspecteur.

Gastrollen:
Nora Tilley als Leonie Maerschalk   
Steven Van Watermeulen als Eric De Stercke   
Rebecca Huys als Anja Notelaer   
Hugo Van den Berghe als Luc Van Ermen   
Pieter Bamps als Johan Van Ermen
Serge Adriaensen als Renaat De Meester  


Bekijk nu de eerste 5 minuten van het nieuwe seizoen!

Ontdek meer over Aspe

Nieuwe fragmenten

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra