Een monstermoord in 'Aspe'

08/10/2010 - 17:54

Een rustige buitenwijk wordt opgeschud als het lijk van Patrick Neirinck, een veroordeelde pedofiel, wordt gevonden. De buurt lijkt opgelucht met dit nieuws, want wie wil er nu dat er een pedofiel in z'n straat woont? Davy Pellemans wordt al gauw hoofdverdachte als blijkt dat hij vroeger door Neirinck misbruikt werd en hij geen sluitend alibi heeft voor het tijdstip van de moord. Maar misschien waren er nog wel meer buurtbewoners die voordeel kunnen halen uit de dood van Neirinck? Leo Vanmaele is in z'n nopjes nu z'n dochter en Dedecker hun relatie eindelijk bekend gemaakt hebben.

Ontdek meer over Aspe

Nieuwe fragmenten

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra