De Zaak Christiaenen

08/09/2011 - 11:23

In ‘De Zaak Christiaenen’, de derde aflevering van dit zevende seizoen, zijn de gastrollen weggelegd voor topacteurs Els Olaerts, Ludo Hellinx en Tom De Hoog. Ook Jackie Dewaele, beter bekend als Zaki, haalt zijn acteurstalenten boven en kruipt in de rol van meester Herman De Pauw, de vader van het liefje van het slachtoffer.


Het verhaal
 In het Tillegembos wordt door wandelaars het skelet van een jonge vrouw ontdekt. Het blijkt om Margaux Christiaenen te gaan, die vijftien jaar geleden spoorloos verdween. Van In en co heropenen het onderzoek op haar verdwijning en komen al snel tot dezelfde conclusies als hun collega's destijds: haar vroegere leraar Frans Rik D'Hollander is verdachte nummer één. Hoewel er verrassende ontdekkingen aan het licht komen, vindt het team opnieuw geen harde bewijzen om de dader te klissen. Intussen krijgt Hannelore het verdict te horen rond haar herbenoeming als onderzoeksrechter...

Maandag 12 september 2011 om 21.45

Ontdek meer over Aspe

Nieuwe fragmenten

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra

Andere programma's