De Slimste Mens

06/11/2012 - 09:43

Dinsdag 6 november - Eddy Hemrechts is patiënt van een psychiatrische instelling en wordt op een ochtend dood teruggevonden in een van de paardenstallen van de instelling. Mogelijk gaat het om een ongeval en werd Hemrechts verrast en vertrappeld onder de paardenhoeven. Van In vermoedt echter dat er meer aan de hand is. Er zijn immers verschillende betrokkenen die er voordeel bij hebben als Hemrechts uit hun leven zou verdwijnen. Het onderzoek verloopt moeizaam, vooral omdat de bewoners van de instelling heel moeilijk een onderscheid kunnen maken tussen fantasie en werkelijkheid. Smeekens vermoedt dat de autistische patiënt Jens Paulussen meer weet over de dood van Hemrechts. Alleen zal het heel moeilijk zijn om hem aan de praat te krijgen. Ondertussen heeft De Maegd ontdekt dat Ivo Verbruggen bij Van In logeert. Hij heeft daar grote bezwaren tegen.

Ontdek meer over Aspe

Nieuwe fragmenten

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra

Andere programma's