Vendetta

02/10/2011 - 10:43

 

Kevin Tuypers en Arend Van Hoogten zijn lid van de neonaziclub 'Bloed en Bodem' en werden allebei op dezelfde manier vermoord. Commissaris Alain Devroe van de cel georganiseerde criminaliteit maakt al een tijd jacht op de neonazi's en wil het onderzoek naar zich toe trekken, maar dat is uiteraard buiten Van In gerekend. Zijn speurteam ontdekt al snel dat beide slachtoffers genoemd werden in een oud dossier rond de doodslag van een 17-jarige jongen. Ook een derde kompaan, Jason Vanhee, blijkt betrokken bij de zaak. Voor Van In is het duidelijk dat iemand het recht in eigen handen heeft genomen en er ontstaat een race tegen de tijd om Jason te vinden voor ook hij vermoord wordt. Hannelore pakt haar koffers om naar Tongeren te verhuizen. Een definitieve breuk met Van In lijkt onafwendbaar...

Gastrollen: Herman Boets (Leo Vanmaele), Tine Van den Brande (Patricia De Maegd), Tanya Zabarylo (Machteld De Maegd), Bart Slegers (Danny Idens), Peter Van den Eede (Alain Devroe), Jonas Boel (Jason Van Hee), Fien Van Snick (Peggy Blanckaert).

maandag 3 oktober om 21.50

 

Ontdek meer over Aspe

Nieuwe fragmenten

Aspe programma info

Seizoen 9 van de populaire policier eindigde met een cliffhanger van formaat. Het beeld van een met kogels doorboorde Jelle Cockx staat vast nog op het netvlies van de kijker gegrift. De inspecteur werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een harde klap voor haar collega en vriend Tom Smeekens.

In het tiende en laatste seizoen van Aspe wijkt Smeekens geen seconde van Cockx’ zijde. Wanneer haar toestand uitzichtloos lijkt, neemt hij een drastische beslissing. Commissaris De Kee probeert in alle tumult het hoofd koel te houden. Omdat zijn team onderbemand is, dringt de zoektocht naar een nieuwe speurder zich op. Die zoektocht brengt De Kee achtereenvolgens bij inspecteurs Vereecke, Snels en Franckx, drie nieuwe en opvallende personages. Daarnaast wordt het voor Van In een blij weerzien met Carine Neels , Guido Versavel en Hannelore Martens. Of is niets nog wat het ooit is geweest?

Dat hoofdinspecteur Van In niet staat te springen om nieuw talent in zijn team te verwelkomen is al lang geweten. Maar hoe zal de samenwerking met inspecteur Cockx verlopen? Zal het dit keer anders zijn? En krijgt hij ook zijn privéleven terug op de rails na de breuk met onderzoeksrechter Hannelore Martens? Feit is dat hij zich thuis laat gaan. Wanneer Ivo Verbruggen, zijn goede vriend en voormalig partner, vrijkomt uit de gevangenis aarzelt Pieter dan ook geen seconde om hem in huis te nemen. Maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Personages

Extra