Wollige lasso

 

De deelnemer moet met een bal van wol zwaaien om hiermee te proberen 4 lege blikjes omver te werpen welke binnen de omtrek van de cirkel staan.

Benodigdheden:

• 1 bol wol (Veritas – 50g, 75m wol, 60% katoen + 40% acryl)
• 4 volle drankblikjes (33cl)
• 4 lege drankblikjes (33cl)
• 4 zuiltjes van verschillende hoogte: 70cm, 50cm, 30cm en 10cm
•  een cirkel van 2m diameter (getekend)

Spelregels:

1. Stapel de drankblikjes om de deelnemer heen zodat er 4 stapels van twee blikjes zijn. Elke stapel bestaat uit 1 vol blikje met daarop telkens één leeg blik. Plaats deze stapels op zuiltjes van verschillende hoogte, rondom de deelnemer. 
2. De speler staat in een cirkel/hoepel van 2 meter diameter. De zuiltjes met blikken staan evenredig opgesteld rond de cirkel, telkens op een afstand van 2 meter van de rand van de cirkel.
3. De bol wol heeft een losse woldraad van minstens 2,50 meter. De knot wol is vastgezet, zodat de draad tijdens het spelen altijd even lang blijft. De speler mag de losse draad met beide handen vasthouden, of rond één hand wikkelen.
4. Na het startsein mag de deelnemer met de bol wol gaan zwaaien om enkel de lege blikjes in willekeurige volgorde van de volle te stoten. Als de bol wol uit de handen van de deelnemer glipt is het spel afgelopen 
5. Het is toegestaan om tijdens het zwaaien met de knot wol te knielen.
6. Wanneer de speler een vol blik van een zuiltje stoot, dan mag hij de stapel op dat zuiltje heropbouwen: onderaan een vol blik, met daarbovenop een leeg blik.
7. Om de opdracht met succes te volbrengen dient de deelnemer binnen 60 seconden de 4 lege blikjes omver te werpen terwijl de 4 volle blikjes blijven staan op de zuiltjes.