Waterkrater

21/06/2011 - 12:24

 

 

De speler moet 3 keer een pingpongbal van het ene glas met water naar het andere blazen. De glazen staan telkens op een andere afstand van elkaar.

Benodigdheden:

• 6 glazen (Ikea: Vänlig) (letterlijk) boordevol gevuld met water.
• Pingpongballen

Spelregels:

1) Plaats 3 koppels glazen telkens op een andere afstand van elkaar: één paar op 7cm afstand, één paar op 14cm en één paar op 21 cm
2) Na het startsignaal mag de speler de eerste pingpong bal in het eerste glas met water leggen en proberen hem naar het andere glas te blazen. 
3) De speler mag meerdere ballen tegelijkertijd vasthouden tijdens het spel, maar er mag slechts 1 bal tegelijkertijd in het glas gelegd worden. 
4) Wanneer er een tweede bal in het glas belandt dan moet die er met de hand uit gehaald worden vooraleer de speler opnieuw mag blazen.
5) De speler mag de bal enkel verplaatsen van het ene glas naar het andere door te blazen.
6) Ballen die op de tafel botsen en dan in het glas belanden, tellen niet mee en moeten met de hand verwijderd worden vooraleer de speler opnieuw mag beginnen. Als een poging mislukt, mag de speler dezelfde bal opnieuw gebruiken of een nieuwe bal nemen.
7) Als een correct overgeblazen bal nadien nog uit een glas gegooid wordt of valt, telt deze wel mee voor het eindresultaat.
8) De speler mag geen water toevoegen aan de glazen.
9) Om de opdracht met succes te volbrengen, binnen de 60 seconden, moet de speler, enkel door te blazen, in elk van de 3 opstellingen een pingpongbal van het ene glas naar het andere geblazen hebben.

 

 

Ontdek meer over Archief