Vincent Vianen (27)

“Ik ben op zoek naar dansers die hun ziel bloot leggen.”
In Nederland en België is Vincent Vianen bekend als hiphop-choreograaf in ‘So You Think You Can Dance’. Maar Vincent heeft in binnen- en buitenland nog heel wat andere ervaring als uitvoerende danser en choreograaf van veel artiesten.
Op jonge leeftijd begon Vincent met danslessen en kwam hij al snel terecht in verschillende dansgroepen. Zijn danscarrière belandde in een stroomversnelling toen hij in 2003 het Amsterdams dansfestival won samen met Trisha. Zijn professionele danscarrière startte toen hij voor Gio, JK, en Idols mocht dansen en choreograferen. Vanaf dat moment werd Vincent ook voor internationale dansshows geboekt door heel Europa.
Begin 2010 startte Vincent zijn carrière als danser in de Verenigde Staten, waar hij werd aangenomen als uitvoerende danser voor de concerten van Jermaine Jackson. En alsof dat al niet genoeg was,  mocht Vincent met zijn grootste idool Usher optreden in New York en tijdens de MTV Video Music Awards. Ook is hij te zien in de videoclip van Cee-lo Green.