Vincent Vianen (27)

01/02/2012 - 14:24

“Ik ben op zoek naar dansers die hun ziel bloot leggen.”
In Nederland en België is Vincent Vianen bekend als hiphop-choreograaf in ‘So You Think You Can Dance’. Maar Vincent heeft in binnen- en buitenland nog heel wat andere ervaring als uitvoerende danser en choreograaf van veel artiesten.
Op jonge leeftijd begon Vincent met danslessen en kwam hij al snel terecht in verschillende dansgroepen. Zijn danscarrière belandde in een stroomversnelling toen hij in 2003 het Amsterdams dansfestival won samen met Trisha. Zijn professionele danscarrière startte toen hij voor Gio, JK, en Idols mocht dansen en choreograferen. Vanaf dat moment werd Vincent ook voor internationale dansshows geboekt door heel Europa.
Begin 2010 startte Vincent zijn carrière als danser in de Verenigde Staten, waar hij werd aangenomen als uitvoerende danser voor de concerten van Jermaine Jackson. En alsof dat al niet genoeg was,  mocht Vincent met zijn grootste idool Usher optreden in New York en tijdens de MTV Video Music Awards. Ook is hij te zien in de videoclip van Cee-lo Green.

Ontdek meer over The Ultimate Dance Battle

Nieuwe fragmenten

The Ultimate Dance Battle programma informatie

Na een succesvol eerste seizoen van ‘The Ultimate Dance Battle’ bij 2BE, met choreografe Isabelle Beernaert als winnares, verhuist het spectaculaire dansprogramma voor de tweede reeks naar VTM. Ook dit keer zal Sean Dhondt, samen met de Nederlandse Lieke van Lexmond, de presentatie voor zijn rekening nemen en wederom daagt Dan Karaty als artistiek leider en als bedenker van dit programma vijf – nieuwe – topchoreografen met verschillende dansstijlen uit om hun dream team van dansers samen te stellen en de krachtmeting aan te gaan. Min Hee Bervoets (modern), Michel Froget (jazz), Vincent Vianen (hiphop), Jakkoo Toivonen (latin) en Thom Stuart (ballet) gaan vanaf dag 1 de strijd tegen mekaar aan. Een krachtmeting wordt het zonder meer, want in de tien afleveringen van ‘The Ultimate Dance Battle’ moeten zowel de choreografen als hun dansteam bewijzen dat ze alle stijlen aankunnen om de titel en het prijzengeld binnen te rijven… Modern goes hiphop en ballet goes Latin in ‘The Ultimate Dance Battle’. Met vijf zorgvuldig geselecteerde teams van professionele dansers gaan de choreografen de uitdaging aan om te werken in hun eigen stijl en in de stijlen van hun concurrenten. De strijd begint in de Dance Camp en bouwt op tot een spannende afvalrace in de liveshows.