Van Droom naar Tuin - Sonja & Timothy

25/06/2011 - 09:00

 

De tuin van Sonja en Tony is bijna evenredig verdeeld rondom het huis. Ze willen graag hun achtertuin en de tuin aan de rechterkant opnieuw aanleggen zodat beide tuinen het verlengde van hun woonkamer worden. Hierbij mag het gras volledig verdwijnen. Ze willen een elegante en sobere tuin waarin ze volop van hun nakende pensioen kunnen genieten.

Timothy kleedt het terras in de achtertuin in met een decoratief groen jasje. Ten opzichte van het grote raam van de leefruimte komt een waterelement. Sonja wou geen vijver, maar wel een waterelement. Daarom opteerde Timothy voor een  watertafel van 1 bij 1 meter. Het water loopt via een opening in het midden van de steen over het oppervlak naar beneden en kan in een natuursteen uitgevoerd worden. Het geheel kleedt hij in met een lage U-vormige buxushaag.

Links van de watertafel komt een plantperk met een combinatie van vaste planten in lichte pasteltinten. In het verlengde hiervan, tegenover de veranda, voorziet Timothy een pottenborder. Timothy vult het grondoppervlak met siergrind en zet er terracotta bloempotten. Dit sluit mooi aan bij de stijl van de woning.  Afhankelijk van het seizoen kunnen de potten opgevuld worden met éénjarigen  of vaste planten. In de grootste pot zou een olijf- of vijgenboom niet misstaan.

Aan de andere zijde van de veranda zorgen 4 statige taxusblokken  voor diepte.  Links en rechts van de as  komen 2 borders: een heesterborder met hortensia’s, heesterrozen... en een lage border met bodembedekkende vaste planten in combinatie met siergras. Timothy boordt beide perken af met een buxushaag. De hagen vormen de ruggengraat van het ontwerpen. Ze zijn de wintergroene structuur. 

Aan de rechterzijde van de woning is de zuidkant. Timothy voorziet hier, op vraag van Sonja en Tony, een tweede zitterras. Via een smeedijzeren hekwerk kan je  naar de voortuin. De andere zijde van het terras is ingesloten met een verhoogde plantenbak van ongeveer 50 cm. Dit zorgt voor een geborgen gevoel. De te recupereren beplanting, zoals de buxussen, kan hier een plek vinden.

 

Ontdek meer over Archief