Van droom naar tuin - Berend Jan & Liesbeth

14/06/2011 - 15:28

Liesbeth en Berend Jan hebben samen gebouwd in het gezellige Wambeek. Ondertussen wonen ze samen met hun 3 kinderen al enkele jaren in het huis. Aan de tuin is nog niet veel gebeurd en daar willen ze verandering in brengen. Liesbeth en Berend Jan willen zowel een ontwerp voor de voortuin als de achtertuin.

De voortuin is voor Liesbeth en Berend Jan het visitekaartje van de woning. Die moet dus passen in het totaalplaatje van het huis. Praktisch gezien hadden ze graag plaats voor 2 wagens, een carport en een fietsenberging. 

Timothy trekt de moderne en strakke lijn van het huis door in zijn ontwerp. Hij deelt de ruimte achter de tuinmuur op in 2 ruime plantperken, afgesloten met een lage buxushaag. Wanneer bezoekers het pad nemen naar de voordeur , worden ze telkens verrast met een ander doorzicht. 

De plantkeuze van bloeiende vaste planten en rozen zorgt voor de romantische toets die Liesbeth graag had. 

Omdat er een  groot raam vooraan in de gevel  zit, vond Timothy het zicht van daaruit heel belangrijk. Daarom integreerde hij er een mooi afgelijnde vijver.

De tuinmuur zorgt er voor dat de planten niet worden platgereden, wat vaak het geval is in voortuinen. De carport en tuinberging zijn in elkaar verwerkt. Hier vinden alle fietsen van de familie en het tuinmateriaal een plaats. Via een deur langs beide zijden , kan je van de voortuin rechtstreeks in de achtertuin.

Nabij de leefruimte voorziet Timothy het gevraagde overdekt terras uitgevoerd in tropisch hardhout. Hij kleedt het  terras  in met een weelde van geur en kleur. Daaruit  zal Liesbeth naar genoegen bloemen kunnen plukken om in huis te zetten.

Als we de lijnvoering van het tuingedeelte rondom het terras  bekijken, komen er een aantal aspecten van de voortuin terug. De hagen die over de breedte van de tuin liepen vooraan, vind je hier ook. Net zoals een langgerekte waterpartij, waarover een houten pad loopt. De vijver kan in eerste instantie ingevuld worden met gras. Als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze de vijver aanleggen.

Als we het lange pad over de vijver volgen komen we terecht op een houten platform. Dit is de oversteek over een kunstmatige gracht.  Deze voorzag Timothy om Jan en Liesbeth's waterprobleem op te vangen. Timothy koos voor een gracht om de landelijke omgeving te benadrukken. Wat is er immers meer landelijk dan een gracht in combinatie met knotwilgen? Onder de knotwilgen werkte Timothy met grote buxuswolken die het geheel een frivool aanzicht geven.

Helemaal achteraan ontdekken we een cirkelvormig loungeterras, volledig  ingekleed met groen. Dit is, in aansluiting op het andere terras, eveneens uitgevoerd in tropisch hardhout. De ruimte tussen de gracht en het loungeterras is nog steeds groot genoeg  om als speelruimte voor de kinderen te dienen. De tuin wordt  afgesloten met een kastanje houten latwerk. Tevens een landelijke toets, die toch het verzicht niet belemmert.

Ontdek meer over Archief