Transplantoux

08/06/2011 - 16:52

Dertig getransplanteerden beklommen vorig weekend de legendarische Mont Ventoux, de reus van de Provence. Een opzienbarende fysieke prestatie voor mensen die na hun transplantatie van nul moesten herbeginnen.

Bart kreeg 2 jaar geleden een nieuw hart. Hij rijdt naar boven samen met de verpleegster die hem in het ziekenhuis begeleidde. “Ik hoop dat je op die berg zal zien dat er ook een leven is na een transplantatie.” Dave is een mucopatiënt en kreeg 2 nieuwe longen. “Ik kon niks meer. Mijn longen waren op. Elke inspanning was er één teveel.” Dave heeft zich goed voorbereid, maar weet niet of hij de top haalt: “Na mijn eerste trainingsrit, wou ik afbellen. Maar mijn vrouw zei: niet opgeven.”

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra