Toren van Pisa (duo)

 

 

De spelers moeten een toren bouwen met 9 bekers en 9 pingpongballen.

Benodigdheden:

• tafeltje (90cm hoogte) met pot voor pingpongballen 
• 40 pingpongballen
• 6 grote plastic bekers (547 ml) – merk ‘Star Cups’
• 1 hoepel & 1 startlijn (3 meter ertussen)

Spelregels:

1) Vooraleer het spel begint staan beide spelers tegenover elkaar afstand. 1 speler heeft een stapel van 6 bekers in de hand met de opening naar boven, de andere speler de emmer met pingpongballen. De speler met de bekers staat in een hoepel. De andere speler achter de startlijn, 3m verderop. 

2) Na het startsignaal gooit de speler met de emmer de eerste pingpongbal naar de andere die dan de pingpongbal opvangt in de bovenste beker. Wanneer hij de eerste bal heeft opgevangen, neemt hij de onderste beker van de stapel en plaatst die in de bovenste beker, bovenop de pingpongbal. Zo gaan de spelers verder totdat een 6de bal in de 6de beker beland is.

3) De pingpongbal moet en mag slechts 1 keer botsen op de grond. Een pingpongbal die uit een beker stuitert of valt, telt niet meer mee.  

4) De speler mag de stapel bekers slechts met één hand vasthouden, tijdens het vangen. Let op: Gebruik de volledige hand om enkel deze onderste beker vast te houden. Het is verboden om er een hogere beker mee te ondersteunen. 

5) Enkel om een beker van onder naar boven te verplaatsen, mogen de beide handen gebruikt worden. 

6) Als er 1 of meerdere bekers van de toren vallen mogen deze LEEG opnieuw gebruikt worden: de gevallen bekers moeten onderaan de toren geplaatst worden en opnieuw met een pingpongbal gevuld worden.  Bv: als de speler een toren van 5 bekers heeft met in elke beker een pingpongbal en er vallen 3 bekers op de grond, dan moet de speler de lege bekers oprapen en onderaan de stapel steken. De overblijvende 2 bekers met pingpongbal in dienen dan als basis van de nieuwe toren 

7) Om de opdracht met succes te voltooien moet de speler de toren met 6 bekers en 6 tafeltennisballen 3 seconden in de hand houden.