Loopneus

De speler moet 5 wattenbolletjes één voor één van de ene schaal naar de andere verplaatsen met behulp van z’n neus die gedipt is in kleverige vaseline.

Benodigdheden:

• minimum 5 watjes (bolletjes)
• een portie vaseline
• 2 diepe schalen (diameter 25 cm)
• 1 ondiepe schaal (diameter 23 cm) om vaseline in te doen
• 2 tafels (90 cm hoog)

Spelregels:

1) Zet op één tafeltje een schaal met vaseline en daarnaast een diepe schaal met een flinke hoeveelheid watjes. Plaats de lege schaal op het tweede tafeltje.
2) Meet een afstand van 3,75 meter van het midden van de schaal met watjes tot aan het midden van de lege schaal.
3) Na het startsignaal, moet de speler zijn neus, zonder de handen te gebruiken, in de vaseline dippen. Met de vaseline (als lijm) op de neus wordt een watje opgepakt, zonder de handen te gebruiken
4) De speler mag slechts 1 watje per keer aan de neus laten kleven. Dit wattenbolletje moet hij overbrengen naar de schaal verderop. Als de speler  meerdere watjes aan de neus heeft hangen dan heeft hij 2 opties: Hij schudt alle overtollige watjes eraf, of hij begint opnieuw. 
5) De speler moet het ene watje dat aan de neus kleeft in de schaal verderop deponeren, zonder dat het watje in contact komt met een ander lichaamsdeel of object (Bv. Het hoofd naar achter houden en het watje laten rusten op bv. de bovenlip is niet geldig!)
6) De speler moet het watje afschudden zonder de kom of de tafel aan te raken.
7) De speler mag tussendoor meerdere keren de neus in de vaseline dippen.  
8) Om de opdracht met succes te volbrengen, moet de speler binnen 60 seconden 5 watjes individueel transporteren van de eerste schaal naar de tweede