Lippenstift

De speler moet 5 alcoholstiften één voor één over een afstand van 3m transporteren en rechtop plaatsen door ze tussen neus en bovenlip te klemmen

Benodigdheden:

• 8 alcoholstiften (type: Artline 90N)
• 2 tafels (90 cm hoog, oppervlakte: 100X200 cm) – in studio: zuiltjes 90cm hoog

Spelregels:

1) De speler staat voor de tafel waarop 8 stiften liggen. De tweede tafel staat 3 m verder. 
2) Na het startsignaal mag de speler de eerste stift tussen zijn neus en bovenlip klemmen en naar de andere tafel transporteren. Daar aangekomen moet de speler de stift rechtopstaand op de tafel zetten.
3) De speler moet de stift loslaten en deze moet rechtop blijven staan op de tafel. Daarna mag de speler een andere stift gaan halen en die op dezelfde manier transporteren enz.
4) LET OP: Maak een keuze of je de stiften rechtopzet op hun dop OF op hun achterzijde. Eens de keuze gemaakt moeten alle stiften identiek rechtop gezet worden!
5) Als de stift valt bij het rechtop zetten en blijft hij op de tafel liggen, dan mag de speler de stift opnieuw proberen recht te zetten met neus en bovenlip.
6) Als een stift op de grond valt dan moet de speler een nieuwe stift gaan halen op de eerste tafel.
7) De speler mag de stift alleen aanraken met de neus en de bovenlip. Het gebruik van handen is op ieder moment verboden. 
8) Het is niet toegestaan om eerst meerdere stiften naar de tweede tafel te transporteren om ze nadien pas rechtop te plaatsen.
9) De speler mag niet leunen of de tafel vasthouden. De speler mag de tafels enkel aanraken met de neus, de lippen of het aangezicht.
10) Om de opdracht met succes te voltooien moet de speler, binnen 60 seconden, 5 stiften rechtgezet hebben en moeten de 5 stiften samen 3 seconden blijven staan.