Koorddansen (duo)

21/06/2011 - 11:42

De spelers moeten 2 ballen transporteren met behulp van 2 touwen en ze op 2 platforms neerleggen. Platform 1 op 3,5 m en platform 2 op 4m.

Benodigdheden:

• 2 kleine tafeltjes (50 cm hoog)
• 2 kleine tafeltjes (46cm hoog) 
• 8 plastic ballen (30 cm diameter, merk: Super Kick)
• 2 touwen (2,50m, dikte 14mm) – (koord gekocht bij Brico)
• 1 wasmand (IKEA)

Spelregels:

1) Opstelling: Plaats 2 tafeltjes met daartussen een afstand van 1 meter. Leg op elk tafeltje een bal. Zet daarnaast een mand met reserveballen.
2) Plaats een derde tafeltje op 3,5 meter van de eerste twee. Plaats een vierde tafeltje op 4 meter van de eerste twee. 
3) Voor de opdracht begint, staan beide spelers met de touwen in de hand in startpositie. (Eén touw in elke hand, de touwen evenwijdig naast elkaar.) Het is toegestaan dat de spelers het uiteinde van elk touw rond de hand wikkelen, voor extra grip.
4) Na het startsignaal moeten de spelers de beide ballen tegelijkertijd met de touwen opheffen. De ballen dienen OP de touwen te rusten. Ze mogen niet tussen de touwen geklemd worden. 

5) Beide spelers moeten zicht samen verplaatsen en vervolgens de eerste bal op het tafeltje op 3,5m neerleggen. Vervolgens verplaatsen ze zich naar het tafeltje op 4m, en leggen daarop de tweede bal neer. 
6) Als er één bal op de grond valt of van een tafeltje valt, dan moeten de spelers het spel herbeginnen. Dan leggen ze 2 (nieuwe of gevallen) ballen op de startpositie. (Indien er bv. al één bal op het tafeltje op 3,5m lag, dan moet deze er weer afgehaald worden.)
7) Om de opdracht met succes te voltooien moeten beide ballen gelijktijdig, minstens 3 seconden blijven liggen, zonder dat de touwen de ballen raken.

 

 

Ontdek meer over Archief