Julie en Laurens flirten in de keuken

20/06/2011 - 12:25

Julie flirt met Laurens
De lessen in hotelschool Spermalie zijn nu al enkele weken aan de gang. De studenten van het eerste jaar leren mekaar steeds beter kennen en dat blijft niet zonder gevolgen. Julie en haar klasgenoot Laurens kunnen het erg goed met elkaar vinden. De vlinders in de buik fladderen erop los en dat laat zich zien tijdens de kookles. Julie laat geen moment onbenut om Laurens te verleiden met haar kookkunsten. Ook tijdens een educatieve uitstap naar het rusthuis zoeken de twee elkaars gezelschap op. Julie ervaart bovendien dat zorg dragen voor ouderen geen makkelijke taak is… 

Roddels vliegen Kyelle om de oren
Tienerliefde gaat jammer genoeg niet altijd over rozen. Dat ondervindt Kyelle, een studente uit het vierde jaar. Het is tot een breuk gekomen met haar vriendje Matthijs en ze kan niet rekenen op de steun van haar vriendinnen. De roddelmachine draait op volle toeren en Kyelle zoekt steun bij leerlingenbegeleidster mevrouw Verhelst. 

Moeilijke opdracht voor de laatstejaarsstudenten
Meneer Holthof staat op het scherp van de snee, want vandaag vertrekt hij samen met de laatstejaarsstudenten naar het Koninklijk Paleis om er het banket van de Europese top te verzorgen. Zelfs voor deze doorwinterde organisator wordt de uitstap een waar huzarenstukje. Orde en stiptheid blijven de vaste pijlers voor een student aan de hotelschool, maar deze boodschap komt bij sommige leerlingen niet helemaal aan...

Ontdek meer over De Nieuwe Garde

Nieuwe fragmenten

De nieuwe garde programma info

In ‘De Nieuwe Garde’ wordt gedurende een volledig schooljaar (september 2010 – juli 2011) het reilen en zeilen gevolgd binnen hotelschool Spermalie. Dat is een wereld op zich, met de allerkleinsten die hun eerste stapjes in de keuken zetten en de tieners die een hoogstaande horeca-opleiding op internationaal niveau krijgen, met het leven in een internaat waar dezelfde standaard wordt geëist en met de leraars en opvoeders die zich met hart en ziel inzetten voor de sterrenchefs van morgen.

In ‘De Nieuwe Garde’ krijgt de kijker een goed beeld van de stress in de keuken, de veeleisende etiquette in de zaal en het leven in het internaat. Negentig procent van de leerlingen woont dag en nacht samen in Spermalie, dat vergeleken kan worden met een dorp waar praktisch de klok rond wordt gewerkt. Zowat elke dag zijn er speciale buitenschoolse activiteiten, waarbij de leerlingen van Spermalie voortdurend uitgedaagd worden om hun grenzen te verleggen : opdienen tijdens de EU-top, koken voor 80 ambassadeurs die op bezoek komen, enz. Daarnaast worden de 5de-, 6de- en 7de-jaars gevolgd op hun stages in binnen- en buitenland. Dit alles eist een ijzeren discipline. Maar met een warm hart.