Jean-Paul Perez

21/06/2011 - 16:13

Jean-Paul Perez (1963) is de meest notoire foodexpert van Vlaanderen. De succesvolle zakenman gaat wekelijks één of twee keer op restaurant en hij beschikt over een indrukwekkende portie wijnkennis. Hij verslindt culinaire literatuur en is geabonneerd op een dertigtal culinaire tijdschriften. 

Thuis heeft Perez meer dan tweeduizend kookboeken en hij volgde stages bij een twintigtal twee- en driesterrenchefs, van Ferran Adrià (El Bulli) tot Alain Passard. Ondertussen bouwde hij een wijnkelder met vijftigduizend flessen uit. 

Jean-Paul Perez beheert ook 90pluswines, Europa’s meest complete online database voor de beste wijnen ter wereld.

De passie voor eten en drinken werd hem van kindsbeen af meegegeven. “Toen ik tien jaar was en een beloning kreeg voor een goed rapport, vroeg ik al om mee te gaan naar een goed restaurant”, vertelt Jean-Paul Perez. 

Perez zoekt het niet in de kwantiteit maar in de kwaliteit. Wat er op het bord verschijnt, wordt onmiddellijk genoteerd in een boekje en vereeuwigd op foto. Ieder gerecht wordt beoordeeld volgens vijf criteria: presentatie, kunstzinnigheid, vakmanschap, combinatie en smaak.

De gerechten van bekend Vlaanderen degusteren is dan ook een kolfje naar zijn hand.

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.