Hoge ogen gooien

Met behulp van een beker worden dobbelstenen opeenvolgend gestapeld in een torentje van 3,dan  4 en tennslotte 5 stenen.

Benodigdheden:

• 1 ‘rechte’ beker (rechte bekerwand! – niet conisch)
• 5 hoekige dobbelstenen (de enige echte casino-dobbelstenen)
• tafel (90 cm hoog)

Spelregels:

1) Leg de 5 dobbelstenen verspreid over de tafel. Er zijn drie opeenvolgende stappen om de opdracht te voltooien: een gebalanceerde stapel van 3, dan 4 en tenslotte van 5 dobbelstenen vormen.
2) Na het startsignaal mag de speler de handen gebruiken om de dobbelstenen te ‘organiseren’ op de tafel, maar hij mag de handen niet gebruiken om ze te verzamelen en te stapelen. Daarbij mag de speler enkel en alleen de beker met één hand vasthouden en bewegen. 
3) De speler mag de dobbelstenen (na plaatsing op de tafel) enkel en alleen met de beker opscheppen. 
4) Voor het stapelen van de dobbelstenen moet de speler de beker quasi recht houden, met de bodem min of meer evenwijdig met de tafel. De dobbelstenen mogen niet één voor één op elkaar ‘gegoten’ worden.
5) De speler mag niet meer dobbelstenen in zijn beker hebben dan dat er nodig zijn om de voorziene stapel te maken (Bv.: de speler mag dus niet 4 of 5 dobbelstenen gebruiken bij de constructie van een stapel van 3 dobbelstenen). DUS: Het spel begint met het opscheppen en stapelen van 3 dobbelstenen. Als deze opdracht geslaagd is mag de speler er telkens één dobbelsteen aan toevoegen. Na de stapel van 3 volgen een stapel van 4 en tenslotte een stapel van 5 dobbelstenen.
6) Om de opdracht met succes te volbrengen, moet de speler binnen 60 seconden een stapel van 3 dobbelstenen maken, dan van 4 en dan van 5. Elke keer moet de stapel 3 seconden blijven staan