Een hartverwarmende compilatie

In de voorbije 3 seizoenen van ‘Hart voor Mekaar’ werden meer dan 50 uitzonderlijke mensen in de bloemetjes gezet. Kosten noch moeite werden gespaard om deze bijzondere personen, die stuk voor stuk respect en bewondering afdwongen door de kracht waarmee ze in het leven stonden, de dag van hun leven te bezorgen. Op donderdag 23 juni 2011 wordt er op en met enkele van deze mensen teruggeblikt. Rani en Birgit polsen ook hoe het nu met hen gaat.

Zo was er in het eerste seizoen van ‘Hart voor Mekaar’ Andy, een gedreven rapper van 23 die aan het Hodgkin lymfoon leed, een zeer agressieve vorm van kanker. In duet met Geike Arnaert zong hij zijn zelf gecomponeerde song “Mijn Leven”. Spijtig genoeg stierf Andy kort na de opnames en heeft hij het succes van zijn single niet meer mogen meemaken. Vandaag blikken zijn zus Evie en zijn beste vriend Seppe terug op het succes van “Mijn leven”, en praten ze over de leegte die Andy door zijn vroege heengaan heeft achtergelaten. Ook nemen Evie en Seppe, Rani De Coninck mee naar het UZ in Gent om haar te laten zien wat er gebeurd is met de opbrengst van Andy’s nummer.

Birgit Van Mol bezocht onder meer Nathalie, een jonge moeder van 30 met kanker. Omdat Nathalie het woord opgeven niet kent, wouden haar 3 beste vriendinnen haar op een bijzondere manier verrassen en brachten ze samen met Nathalie een ode aan alle mensen die af te rekenen krijgen met kanker. Nu zijn we 2 jaar verder. Nathalie heeft net een chemokuur achter de rug. Ze wil nog steeds het onderste uit de kan halen en vooral zo lang mogelijk ‘hier’ blijven voor haar kinderen. Tijdens de opnames was het Nathalie haar grootste wens de communie halen van haar oudste zoon. Nu heeft ze een nieuw doel: de eerste communie meemaken van haar jongste bengel.

Begin dit jaar maakten we kennis met Jurgen, een 22-jarige mucopatiënt die enorm met muziek bezig is. Daarbij komt dat hij op zijn 13de een levertransplantatie moest ondergaan en op zijn 15de  kanker kreeg, waarbij hij in coma verzeilde. Zijn vader Tom schreef ‘Hart voor Mekaar’ met de vraag om Jurgens grootste wens te realiseren. Als grote fan van Koen Buyse wou hij graag één van zijn eigen songs in duet met Koen brengen. En zo geschiedde. Maar daar stopte het niet. Na de uitzending begon het pas echt voor Jurgen…

Johnny en Bart zijn 2 vrijwillige brandweermannen uit Diksmuide die levensgevaarlijk gewond werden bij een interventie. Hun collega’s wilden hen daarom op een zeer bijzondere manier eren. De hartenwens van Johnny en Bart was om eens een dag mee te lopen met het grootste brandweerkorps ter wereld, namelijk dat van New York. Johnny en Bart wisten niet wat hen overkwam toen ze op de luchthaven van Zaventem hoorden dat hun droom gerealiseerd zou worden. Hoe gaat het nu met hen?

Tot slot blikt Steve terug op zijn ‘Hart voor Mekaar’-avontuur. Hij is 37 wanneer hij verneemt dat hij een levensgevaarlijke hersentumor heeft. Hij houdt zich sterk maar weet dat hij elke dag slecht nieuws kan krijgen. Twee jaar geleden vroeg zijn echtgenote Audrey of ‘Hart voor Mekaar’ Steve pony’s kon laten leren mennen, want de dieren zijn zijn steun en toeverlaat. Steves wens kwam uit en vandaag is hij volop bezig met mennen. Zijn moraal is sterker dan ooit.

Meer video's van Hart voor Mekaar