De schone slaapster

24/06/2011 - 14:41

Louisa Ball is een doodnormaal meisje van 15. Maar soms valt ze in slaap en wordt ze pas twee weken later wakker. Het klinkt als het sprookje maar voor Louise is het een nachtmerrie. Ze lijdt aan een heel zeldzame ziekte waardoor ze dagen aan een stuk slaapt.

“Het is net alsof ik drugs heb genomen. Ik kan mezelf op geen enkele manier wakker houden”

Verjaardagen, lessen op school, vakantie, Lousia slaapt overal door. Ze heeft het Kleine-Levin Syndrome, een ziekte die maar bij 1 op een miljoen mensen voorkomt. Op elk moment van de dag kan ze zomaar in slaap vallen en het is niet te voorspellen wanneer ze weer wakker wordt.

“Het voelt alsof ik m’n dochter elke keer maand 2 weken verlies” zucht Lou, de moeder van Louisa.

Maar binnenkort moet Lousia wakker blijven, de eindtermen komen eraan en die bepalen welke studies ze kan gaan doen. En dan is er nog het schoolbal en een vakantie met vrienden. Kan Louisa de volgende 2 maanden wakker blijven?

De schone slaapster, donderdag 18/08 in Telefacts Zomer.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra