Bliksemsnel

De speler moet een afstand van 2,5 meter afleggen door zich op handen en voeten te verplaatsen op 5 volle drankblikjes.

Benodigdheden:

 • 5 volle drankblikjes (33cl)
• een start- en finishlijn (2,5 meter ertussen)

Spelregels:

 1) Vòòr het startsignaal moet de speler plaatsnemen, achter de lijn, met de handen en voeten elk op 1 blikje, zodat de speler de grond niet meer raakt. Het vijfde blik staat links of rechts van de deelnemer, ook achter de startlijn.
2) Na het startsignaal mag de speler zich vooruit bewegen door de blikjes te verplaatsen. Het overblijvende (vijfde) blikje plaatst hij steeds voor zich, zodanig dat hij een stap vooruit kan zetten. Dit herhaalt de deelnemer tot hij met alle 5 de blikjes voorbij de finishlijn is.
3) De speler mag niet schuiven met de blikjes waarop een hand of voet rust.
4) Als er een blikje omvalt of wegrolt, mag de speler dit oprapen en verder gaan. Hij mag echter op geen enkel moment de vloer aanraken, anders moeten alle blikjes terug achter de startlijn gebracht worden en moet de opdracht van voor af aan herbeginnen. (vb. specifiek geval: Als een blikje waar een hand of voet op rust kantelt, zonder dat de hand of de voet de grond raakt, dan mag de speler dit blik rechtzetten en verder spelen.)
5) Om de opdracht met succes te volbrengen moet de speler binnen de 60 seconden, met de 5 blikjes voorbij de finishlijn zijn, alvorens terug de grond te raken.

Meer video's van Archief