Betty Owczarek

23/06/2011 - 11:18

In een vorig leven runde Betty met haar ex-man een slagerij. Betty weet dus als geen ander hoe je een kippenborst moet fileren of hoe de lekkerste balletjes in tomatensaus te bereiden. Binnenkort opent Betty in Blankenberge haar eigen brasserie “Betties”. Daar zal Betty niet in de keuken verdwijnen, maar neemt ze de rol van flamboyante gastvrouw voor haar rekening.

Vanwaar komt je liefde voor het koken?
Ik heb vroeger een beenhouwerij gehad, waar ik instond voor de bereiding van de kant-en-klare maaltijden zoals rundstong in madeirasaus, balletjes in tomatensaus... Maar ik verkies toch eerder de rol van gastvrouw dan in de keuken te staan.

Wat is je specialiteit? 
Stoverij, vol-au-vent, macaroni met ham en kaas...

Wat was je grootste kookblunder?
Ik was vergeten dat er vlees in de oven zat. Resultaat: een aangebrande maaltijd. Ik ben meestal met 1001 dingen tegelijk bezig...

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra