Beker Ballet (duo)

Benodigdheden:

• 3 volle plastic flessen (50cl)
• 50 bekers (547 ml) – merk “Star Cup”
• 2 tafeltjes (hoogte: 110cm) met een vierkant oppervlak

Spelregels:

1) Afstand tussen tafels van speler A en B is 2,5 m
2) Na het startsignaal mag 1 van beide spelers de eerste beker nemen en met de opening naar onder op de rand van de tafel plaatsen zodat hij de beker met de hand omhoog kan flippen met een slag tegen de overhangende bekerrand. De andere speler mag tegelijkertijd de eerste fles vastnemen. 
3) Speler A gooit de beker in de lucht. Hij/zij mag bij een volgende beker wel van hand wisselen. Speler B vangt die op met een fles zodat de beker omgekeerd over de flessenhals staat. Let op: Speler A mag de bekers niet horizontaal wegmeppen met een slag tegen de zijde van de beker.
4) De beker moet in de vlucht opgevangen worden. Speler B mag de beker niet aanraken, helpen of vangen met zijn lichaam, anders wordt hij geëlimineerd. Indien de beker vooraf op de fles terugbotst en daarna correct over de flessenhals valt, dan geldt dit als reglementair resultaat.
5) Speler A mag bekers blijven gooien, door ze weg te katapulteren met zijn hand, tot speler B er 1 correct heeft opgevangen. 
6) Speler B mag het speelvlak tussen de tafels gebruiken. Enkel wanneer hij een beker vangt met een fles moet hij terug lopen naar zijn tafel en de fles met beker daarop plaatsen. (op kleine placemat) Daar neemt speler B een nieuwe fles en spelen beide verder. 
7) Speler A moet tijdens het spel achter de tafel blijven staan.
8) Om de opdracht met succes te volbrengen moet er binnen de 60 seconden op de tafel 3 flessen staan met een omgekeerde beker over de flessenhals