Bart Van den Bossche

23/06/2011 - 11:14

 

Zanger en presentator Bart Van den Bossche is een veelzijdig man. Ook koken heeft geen geheimen voor hem. In het nieuw samengestelde gezin van Bart moeten dagelijks maar liefst zeven kindermonden gevuld worden. Hij kent dus zeker en vast de slagen van de zweep. Toch is koken voor hem gelijk aan 100 procent ontspanning.

Vanwaar komt je liefde voor het koken?
Mijn moeder heeft altijd veel en graag gekookt. Thuis hebben we een tijdlang nog een palingrestaurant gehad. Daar werkte ik vooral mee in de zaal. Tijdens mijn studententijd heb ik nog in de horeca gewerkt, als keukenhulp.

 Wat is je specialiteit?
Niets en alles. Ik kan wel goed pasta vongole klaarmaken. 

Wat was je grootste kookblunder?
Achteraf in de koelkast merken dat je een ingrediënt vergeten bent te gebruiken. Oorzaak: te veel wijn bij het aperitief...

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.