De 12 kandidaten die doorstoten

“Goed acteren is een absolute must. Een slecht acteur zal het nooit redden in de hitmusical Domino”, liet topregisseur Frank Van Laecke vallen bij aanvang van de acteerauditie waarop de 70 geselecteerde kandidaten van de meer dan 800 inschrijvingen, mochten laten zien wat ze waard zijn op de planken. 20 jongemannen die dromen van de rol van Sam, wisten Frank Van Laecke, Veerle Dobbelaere en Stany Crets te overtuigen van hun talent en mochten voor Vera Mann en Ronny Mosuse ook tijdens de zangauditie bewijzen wat ze vocaal waard zijn.

12 jongemannen zijn al een stukje dichter bij hun droom. Na de deliberatie door de jury en coaches, kregen 12 meest getalenteerden immers te horen dat zij thuis hun koffer mochten gaan pakken voor een driedaagse  dans-, zang- en acteerstage in het Nederlandse Swentibold.

DEZE 12 MOGEN OP SWENTIBOLDSTAGE

STEVEN ROOX

Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Tilburg (Nederland)
Thuisbasis in België: Lanaken
Huidige studies: 3de jaar muziektheater aan het conservatorium in Tilburg
Favoriete musicals: The Producers, The Secret Garden, Ragtime
Musicalervaring: Sprookjesboom
Quote: “Ik ga zingend door het leven, want zonder muziek of mijn piano kan ik niet. Mensen laten lachen, doen huilen, de buitenwereld laten vergeten,... is het mooiste dat er is. Het voelt als een grote eer om bij de laatste 12 te zijn. Ik hoop dan ook mijn levensdroom in de realiteit om te zetten met de fantastische Clouseauliedjes waar ik steeds al mijn lief en leed in heb teruggevonden.”

KOEN PAREDIS

Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Kessel-Lo
Beroep: Kleuterleider / turnleerkracht
Favoriete musicals: Grease, De 3 Biggetjes
Musicalervaring: geen
Quote:  “Eigenlijk zocht ik vooral bevestiging op sommige vlakken, voornamelijk op zanggebied. Maar plots ben ik bij de laatste 12! Ik probeer wel realistisch te blijven en hoe graag ik de rol van Sam ook wil, de andere kandidaten bulken van het talent en de overgave. Maar ik doe mijn uiterste best en ga er de volle 100% voor. Alle tips neem ik op, maar het is nog een enorm lange weg!”

PIETER VAN KEER

Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Putte
Beroep: leerkracht
Favoriete musicals: Mamma Mia!, Evita
Musicalervaring: geen
Quote: "Ik ben verwonderd over het feit dat ik bij de laatste twaalf ben geraakt. Zingen en acteren is een passie en nu ik de kans krijg om van die passie meer te maken, grijp ik die natuurlijk met beide handen. Ik ga me volledig geven tijdens deze wedstrijd, al weet ik tegen welke talenten ik moet opboksen. Ik ga ervoor en hoop me met ‘Domino - de Zoektocht’ verder te ontwikkelen.”

JASPER VAN DIJK

Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Tilburg (Nederland)
Nationaliteit: Nederlander
Huidige studies: 3de jaar muziektheater aan het conservatorium in Tilburg
Favoriete musicals: The Wild Party, Rent, The Secret Garden
Musicalervaring: Grobbebollenshow
Quote: “Als 7-jarige riep ik altijd ''Ik word later musicalster!''. Meedoen aan ‘Domino - de Zoektocht’ is voor mij weer een stapje dichter bij mijn droom.
Mijn auditie voor de rol van Sam is pas mijn derde, en alles om me heen is nog helemaal nieuw. Ik hoop op nog vele leuke dagen met de andere kandidaten, en wie weet zelfs met de cast van de musical ‘Domino’.”

PIETER VAN NIEUWENHUYZE

Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Amsterdam (Nederland)
Thuisbasis in België: Oostakker
Beroep: acteur, zanger
Favoriete musicals: Sunday in the Park with George, I Love You Because, Floyd Collins
Musicalervaring: Sprookjesshow , Pinokkio, Les Misérables, Elisabeth, Dans der Vampieren, Oliver
Quote: “Ik doe mee aan ‘Domino – de Zoektocht’ om eindelijk eens een hoofdrol te strikken in een grote productie. Tevens is Clouseau één van de redenen waarom ik zanger/acteur wou worden. Mijn eerste cassette was van de band en in de vroeger zo populaire vriendenboekjes schreef ik steevast dat Koen Wauters mijn idool was.

DRIES DE VLEMINCK

Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Brussegem
Beroep: begeleider / opvoeder
Favoriete musicals: The Phantom of the Opera, Les Misérables, The Lion King
Musicalervaring: geen
Quote: “Ik heb auditie gedaan voor de rol van Sam, omdat ik iets wil doen waarbij muziek en acteren centraal staan. Een musical rond de liedjes van Clouseau, lijkt me dan ook de ideale gelegenheid om dat te realiseren. Dat ik bij de laatste 12 kandidaten ben, kon ik eerst niet vatten. Ik geniet van elke stap die ik zet en van alles wat ik kan bijleren. En door de ervaring die ik nu op doe, wordt de goesting steeds groter.”

LIEVEN PATTYN

Leeftijd: 32 jaar
Woonplaats: Borgerhout
Beroep: acteur, regisseur en parttime opvoeder
Favoriete musicals: Les Misérables, Chicago, Pippi Langkous
Musicalervaring: geen
Quote: “Ik ben aan het programma begonnen met een ‘we-zien-wel’-gevoel en op zich weinig verwachtingen. Maar de goesting in ‘Domino - de Zoektocht’ groeit steeds meer en het vertrouwen is er om mij volledig te smijten. Het is nu een kwestie van zoveel mogelijk op te steken en mijn grenzen te verleggen.”

ALEXANDER METSELAAR

Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Sint-Andries (Brugge)
Beroep: leerkracht
Favoriete musicals: The Phantom of the Opera, Les Miserables, Daens
Musicalervaring: geen
Quote: "De moed zakte me al snel in de schoenen wanneer ik op de audities kennis maakte met de zeer getalenteerde kandidaten. Nu ben ik trots dat ik bij de laatste 12 hoor. Ik ben dol op musicals en daarom zou meespelen in ‘Domino’  een super ervaring zijn. Ik ga me 100% geven, maar ik blijf realistisch en we zien wel wat er komt."

PIETER VAN KEYMEULEN

Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Haaltert
Beroep: acteur, muzikant
Favoriete musicals: Hair, The Wild Party, Rent
Musicalervaring: geen
Quote: “Als baby speelde ik kindje Jezus in een kerststuk en ook al herinner ik mij daar niets meer van, dat moet toch het moment geweest zijn dat de theatermicrobe me heeft gebeten. Muziek en acteren zijn altijd mijn passies geweest en musical is de ideale vorm om deze twee te combineren. De muziek van Clouseau heeft voor mij ook een grote nostalgische waarde, wat mij nog meer gedreven maakt om dit parcours tot een goed einde te brengen.”

MAURICE CASSIERS

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Berchem
Beroep: acteur, muzikant, productieleider
Favoriete musicals: The Rocky Horror Show, West Side Story, Grease
Musicalervaring: geen
Quote: “Acteren is mijn beroep en mijn passie, dus een kans op zo'n grote rol laat ik niet liggen. Sinds mijn studies heb ik in verschillende televisieseries meegespeeld, op Vlaamse podia mogen zingen en in een dansvoorstelling gestaan in Luxemburg. Ik hoop dat deze ervaringen mij zullen helpen in dit programma, maar vele factoren zullen bepalen wie uiteindelijk gaat lopen met de rol van Sam.”
 

TIJS LION

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Kalmthout
Beroep: grafisch vormgever
Favoriete musicals: The Phantom of the Opera, Les Miserables, De Tovenaar van Oz
Musicalervaring: geen
Quote: “Ik wil dag in, dag uit doen waar ik voor leef: zingen! Ik hoop nieuwe mensen te leren kennen en misschien ook wel contacten te leggen voor mijn huidige project. Als zanger van een coverband is het immers zeer interessant om mensen te leren kennen uit de muziek- en entertainmentsector.”

TOM DINGENEN

Leeftijd: 31 jaar
Woonplaats: Oelegem
Beroep: controleur vloeibare ladingen in de scheepvaart
Favoriete musicals: Daens, Mamma Mia!, Oliver
Musicalervaring: geen
Quote: “Mijn eerste auditie voor ‘Domino - de Zoektocht’ smaakte naar meer. Binnen de kortste keren was ik in de ban van het avontuur! Hoe ver zal ik geraken? Ik heb er in elk geval zin in en ga me gewoon amuseren, doorspekt met een gezond competitiegevoel.”