Bekende gezichten in Casa Zarzarrosa

Sinds het vertrek van Tamara & Stef zijn er nog drie koppels in de running om hun Andalusische Droom waar te maken: Soraya & Samir, Fabienne & Eddy en Geertrui & Stefan. Zij krijgen in deze aflevering de kans om echt te proeven van het leven als uitbaters van een bed & breakfast, want de eerste gasten komen aan.

Pas wanneer de auto’s halt houden aan Casa Zarzarrosa ontdekken de koppels dat de gasten niet de minste zijn.

Geertrui & Stefan verwachten een jong gezin waarvan de papa sportief is. Groot is de verbazing als blijkt dat ze Staf Coppens met zijn vrouw Monique en hun zoontje Beau te gast hebben. Fabienne & Eddy verwachten twee trendy meiden die van wellness houden en moeten het An Lemmens en haar goeie vriendin Tania naar de zin maken. Soraya & Samir weten dat ze een man van middelbare leeftijd op bezoek krijgen die houdt van lekker eten en een snuifje cultuur. De verrassing is groot als Aspe-acteur Herbert Flack uit de wagen stapt.

De drie duo’s moeten de komende dagen tonen dat ze een bed & breakfast kunnen runnen, dat ze de zaak onder controle hebben en tegelijk inspelen op de wensen en verzuchtingen van hun klant(en). De bekende koppen zullen trouwens met een kritisch oog toekijken hoe de kandidaten hen in de watten leggen, want hun meningen zullen mee bepalen wie in de finale overblijft.

Hoe veeleisend zijn de gasten?

De drie koppels weten dat een eerste indruk vaak bepalend is en dus hebben ze aan extraatjes gedacht. In de kamer van Staf Coppens en Monique is er speelgoed voor zoontje Beau voorzien, An Lemmens & Tania worden meteen verwend met een massage en yogales, en Soraya & Samir hebben hun Moorse zithoek vervangen door een gemakkelijke zetel voor Herbert.  

So far so good. Het bereiden van het eerste diner verloopt echter niet zonder stress of chaos. De drie duo’s hebben elk hun eigen menu te koken. Tegelijkertijd. Het resultaat is dat ze mekaar voor de voeten lopen in de keuken. Komt daar nog bij dat de gasten ondertussen roepen voor een ditje en een datje.

Op stap

De volgende dag nemen de duo’s hun gasten op sleeptouw. Soraya en Samir brengen met Herbert een bezoek aan het prachtige Sevilla, want op zijn wensenlijstje staat er cultuur en streektoerisme. Soraya leeft zich helemaal uit in haar rol als gids en toont met veel enthousiasme de bezienswaardigheden. Geertrui en Stefan gaan met het gezinnetje Coppens de hort op naar een natuurpark, maar hebben de tocht nog niet zelf ondernomen. En dat hadden ze beter wel gedaan. Fabienne en Eddy zijn de enigen die in Casa Zarzarrosa blijven, want hun gasten willen relaxen aan het zwembad. En uitgebreid verwend worden met een alchoholvrije cocktail, een extra lepeltje, een boek dat vergeten is in de kamer, iets om te knabbelen, …