De muziek van Amateurs

25/09/2014 - 10:48

Niet alleen de omgeving en het acteertalent van de Pajotters lijken te bekoren, ook de muziek van 'Amateurs' valt blijkbaar erg in de smaak!

Maar volgens regisseur Frank van Passel heeft het geen nut om de muziek van Amateurs even te 'Shazammen', want ze is origineel. Al de muziek werd gecomponeerd door Wim De Wilde, die ook al muziek schreef voor eerdere projecten van Frank, zoals 'Terug Naar Oosterdonk', 'Het Varken van Madonna' en 'de Smaak van de Keyser’.

Of de muziek ooit los van de reeks zal worden uitgebracht, daar twijfelt regisseur Frank nog over: "Want dat doet toch altijd wat af aan het unieke karakter van een reeks. Maar ik denk er wel aan ooit een compilatie van Wims werk op mijn projecten uit te brengen."

En voor wie de hele band thuis eens wil uitnodigen:

Gitaren: Lars Van Bambost, Koen De Cauter, Bruno Fevery
Drums & percussie: Cesar Janssens
Mandoline: Wim Avonts, Gorik Elaut
Trompet & Bugel: Sam Vloemans, Jo Hermans
Tenor, Altsax & Klarinet: Tom Callens
Fluit & Klarinet: Wietse Meys
Trombone & Euphonium: Tom Verschoren
Accordeon & Bandoneon: Gwen Cresens
Strijkers o.l.v. Eric Baeten
Piano: Wim De Wilde

Aan hen wil regisseur Frank nog even zeggen: "Overigens bij deze graag mijn diepste dank aan de vele wonderlijke muzikanten (hopelijk vergeet ik niemand) die momenteel onder leiding van Wim aan zijn composities meewerken."

Zo, dat weten we ook weer.

Ontdek meer over Amateurs

Nieuwe fragmenten

Amateurs programma info

De gloednieuwe fictiereeks Amateurs neemt je negen afleveringen lang mee in het tragikomisch verhaal van het amateurtoneelgezelschap De Pajotters, waarin vriendschap en oprechte naïviteit hand in hand gaan, vol warme personages en herkenbare situaties.

Het verhaal start in een kleine parochiezaal in Leirbeek, waar de enthousiaste Jan Delvo bezieler is van het amateurtoneelgezelschap De Pajotters. Jan schrijft jaarlijks zijn eigen deurenkomedie, wat hij ook dit nieuw toneeljaar gedaan heeft met het stuk ‘De lavabo van tante Jos’. Jan is er van overtuigd dat dit hét ticket wordt voor het Koninklijk Landjuweel, de jaarlijkse wedstrijd voor het beste amateurgezelschap, waar ze al jaren naast grijpen. Met dit nieuwe stuk hoopt Jan eindelijk in de voetsporen van zijn vader te treden, die er als vorige regisseur wél in geslaagd is om de prestigieuze prijs binnen te halen.

Wat Jan echter niet weet, is dat Jos Van Beneden, de voorzitter van het gezelschap, andere plannen heeft. Vastberaden om het Landjuweel binnen te halen, besluit die immers hulp van buitenaf in te schakelen. Zo heeft hij een professionele regisseur weten te overtuigen om De Pajotters te coachen richting Landjuweel: Stanny Krets. Dit tot groot enthousiasme van de groep, behalve Jan: die stelt zich meteen vragen bij de komst van Stanny en hoe zijn rol als vaste regisseur nu ingevuld zal worden.

Alle afleveringen van Amateurs kan je hier volledig gratis herbekijken.

Personages

Extra