Video: Alloo zet de achtervolging in op een drugsdealer
Alloo zet de achtervolging in op een drugsdealer
Uw video is aan het laden...

Alloo zet de achtervolging in op een drugsdealer

13/10/2016 - 08:24

Het wordt deze keer wel écht heel spannend in deze aflevering van 'Alloo bij de Wegpolitie'. Alloo is getuige van een wilde achtervolging op de Antwerpse ring. Een auto die door de Gerechtelijke Cel van de Federale Politie uit het verkeer wordt gehaald, weigert te stoppen en probeert te vluchten. Door de autoramen worden zakken drugs weggegooid. De wagen slalomt vervolgens tussen het verkeer en rijdt constant op de pechstrook in de hoop te kunnen ontsnappen. 

Ontdek meer over Alloo bij de Wegpolitie

Nieuwe fragmenten

Over Alloo bij de Wegpolitie

Geen arena zo herkenbaar als de Vlaamse autosnelweg. Dagelijks maken miljoenen autobestuurders er gebruik van, onder het toeziend oog van de Federale Wegpolitie. Na een succesvol eerste seizoen van Alloo bij de Wegpolitie volgt Luk Alloo binnenkort opnieuw in hun kielzog. Vanaf 8 september 2016 belicht hij elke donderdagavond met zijn gekende interviewstijl hoe het er op de Vlaamse autosnelweg aan toegaat.

Alcoholcontroles, grootschalige flitsacties, spoedinterventies, vaststellingen van ongevallen: Luk Alloo brengt ze allemaal in beeld. Van kleine menselijke verhalen tot groots opgezette achtervolgingen. Bekende gezichten keren in dit nieuwe seizoen terug, maar ook nieuwe politieagenten worden geïntroduceerd. Een twaalftal agenten neemt Luk Alloo twaalf weken lang mee op hun rit in de zones Antwerpen, Brecht en Turnhout. Luk volgde de politieteams maandenlang dag én nacht tijdens hun werkshiften. Voor het eerst mocht hij ook meerijden met een gerechtelijke cel van de Wegpolitie.

In elke aflevering toont Luk Alloo verschillende interventies en meteen valt de polyvalentie van de politieagenten op. “De wegpolitie kampt vaak met onverwachte situaties op de weg en moet overal op inspelen. Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt tijdens hun werkuren”, klinkt het bij Luk. Alloo – zelf criminoloog van opleiding – zit de agenten op de huid tijdens de vele interventies die hij volgt. Zo schetst hij een eigenzinnig beeld van de Wegpolitie, die tijdens de vele politionele tussenkomsten ingrijpt, bemiddelt en verzoent, maar ook beboet, oppakt, achtervolgt en achter de tralies zet.