Zoals het klokje thuis tikt...

04/10/2011 - 15:53

Op woensdag 5 oktober 2011 stellen vier Vlamingen voor de voorlopig laatste keer hun deuren open in ‘Alles in Huis’. In de vierde aflevering strijken we neer in Sint-Truiden, Opoeteren, Antwerpen en Gent, waar vier uiteenlopende interieurs strijden om bekroond te worden met €1 000.
  
Tien jaar geleden kochten Ingrid en haar man een notariswoning in Sint-Truiden. Het historisch pand bevond zich op dat moment in erbarmelijke staat, maar interieurconsulenten Ingrid en Herman maakten er hun levenswerk van. Elke ruimte werd vakkundig gerenoveerd. De Gotische, Franse en Egyptische kamers toveren het rijhuis om tot een stadskasteel in het hartje van Sint-Truiden.

Het aanschaffen van een oldtimer was voor de Gentse vertegenwoordiger Koen de aanzet om zijn hele appartement in een retro kleedje te steken. De eerste kamer werd omgetoverd tot een luxe bureau uit de jaren ‘30 waar Koen geregeld vertoeft met een sigaar en een glas whisky. Al snel werden ook de andere ruimtes van de nodige sfeer voorzien. De forties, fifties of sixties, in het vintageappartement van vrijgezel Koen vind je het allemaal.
  
Niets makkelijker dan je hele huis mee te nemen op reis. Dat was Kurts filosofie toen hij enkele jaren geleden samen met zijn vriend een vrachtschip kocht in Antwerpen. Het schip werd volledig omgebouwd tot een prachtige woonboot en werd voorzien van alle luxe. Kurt voelt zich graag meteen thuis wanneer hij bij iemand op bezoek gaat en brengt daarom steevast zijn ‘sloefkes’ mee.

De echtgenoot van verpleegkundige Lieve was architect en dat is duidelijk te merken aan de buiten- en binnenkant van hun woning in het Limburgse Opoeteren. Het moderne huis werd gebouwd met hedendaagse materialen en bevat zo weinig mogelijk trappen, veel schuine lijnen en hellende vlakken. Toen de ruwbouw af was, stierf Lieves man echter aan kanker. Pas twee jaar later begon ze vol goede moed de droom van haar echtgenoot verder af te werken…

Woensdag 5 oktober 2011 om 21.35

Ontdek meer over Alles in Huis