Ieder huisje heeft zijn kruisje

De derde aflevering van ‘Alles in Huis’ brengt ons op woensdag 28 september 2011 naar de Antwerpse gemeente Boechout, het Oost-Vlaamse Destelbergen, het West-Vlaamse Oostende en de Vlaams-Brabantse gemeente Opwijk.

Boechout is gelegen in het hartje van de provincie Antwerpen. Kunstenaar François woont er in de Grensstraat en heeft daarom een symbolische grenspaal in zijn woning verwerkt. De toren is negen meter hoog en werd door François zelf gemetst. Hij begon dertien jaar geleden aan de bouw van zijn woning en is uitermate fier op het resultaat.
 
Delphine is een 20-jarige zumba-instructrice uit Oostende. Thuis feestjes organiseren is haar specialiteit en daarom wil ze vooral een praktische woonst. Ze betrekt een hip appartement in het levendige centrum van Oostende en heeft aan luxe geen gebrek. In de strakke woonkamer woekert een gezellig haardvuur, in de badkamer kan je terecht voor een infraroodbehandeling en saunabezoek en daarnaast bevat het appartement ook een bar met adembenemend dakterras.
 
Walter is een stijlvolle bankbediende uit Destelbergen. Hij stelt vooral orde en netheid op prijs en is bijna maniakaal perfectionistisch aangelegd. Samen met zijn vriend kocht hij acht jaar geleden een appartement dat volledig vanaf nul heringericht werd. Alles kadert in de sfeer van gezelligheid en orde en geen enkel voorwerp valt uit de toon.
 
De stijl die aannemer Johnny uit Opwijk in zijn woning hanteert, is moeilijk te omschrijven. Hij kocht 26 jaar geleden een kleine fermette die hij volledig renoveerde. Johnny houdt van rustiek en antiek meubilair en zijn interieur staat dan ook vol met authentieke hebbedingetjes die hij op rommelmarkten heeft gekocht. Johnny heeft een passie voor Leuvense kachels en benut elke vierkante centimeter van zijn woonst.
 
Woensdag 28 september 2011 om 21.35