Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Mexicaanse architectuur in Lochristi

De Vlaming is geboren met een baksteen in de maag. Bouwen, verbouwen en inrichten zit ons in het bloed, bij de ene al wat meer dan bij de andere. In ‘Alles in Huis’, dat vanaf woensdag 14 september 2011 te zien is bij vtm, nemen vier apetrotse eigenaars het tegen elkaar op in een strijd om het mooiste huis. Ze lopen vrij rond in mekaars woning en onderwerpen deze aan een kritische beoordeling die resulteert in een score van één tot tien. Het interieur, de algemene indruk en de gastvrijheid worden nauwkeurig onder de loep genomen en bekritiseerd. Wie heeft de mooiste inrichting? Wie de origineelste architectuur? Wie weet zijn gasten de warmste ontvangst te geven? Wie sleept €1.000 in de wacht?

In ‘Alles in Huis’ komt een grote diversiteit aan huizen aan bod. Dankzij ‘Alles in Huis’ krijgt de kijker een unieke kans om op een speelse manier binnen te kijken in bijzondere Vlaamse woningen.

Op woensdag 14 september 2011 starten we het eerste bezoek in Lochristi, de bloemengemeente in de buurt van Gent. Luc kocht er in 1958 een kleine bungalow die hij verbouwde tot Mexicaanse haciënda. Luc is decorateur van beroep en ontwierp zijn huis zelf tot in de puntjes. Maar vallen deze inspanningen in de smaak bij zijn gasten?

Gerda is een 41-jarige huisvrouw en houdt van een modern interieur met een strak design. Ze woont in Grobbendonk, het hart van de stille Kempen met zijn pittoreske landschappen en uitgestrekte bossen. Vijf jaar geleden kocht ze samen met haar man een oude bungalow, die ze verbouwde tot een nieuwe en moderne woonst.

Elsenaar Ognev laat luxe en design voor wat ze zijn en zet zich af tegen het buitensporige consumptiegedrag van de gemiddelde Vlaming. Ognevs interieur bestaat voor 80% uit spullen die andere mensen weggooien. Hij richtte zijn optrekje volledig in volgens de principes van een kunststroming die hij enkele jaren geleden zelf in het leven riep: het maximalisme.

Brugge is één van de mooiste steden van Europa. Tussen de kronkelende steegjes en romantische rijen, waant elke bezoeker zich bijna in de middeleeuwen. Bram huurt er een rijhuis in de historische binnenstad. En dat is niet toevallig, want deze 32-jarige schilder-restaurateur is volledig bezeten door de middeleeuwen. Hij beschildert de muren van zijn woning met fantasietekeningen en boetseert ridders, elfen, draken en andere middeleeuwse figuren. 

Woensdag 14 september om 21.35