Alle duo's moeten samen een restaurant runnen

De duo's krijgen een dvd met daarin de commentaren van Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins. Sommigen deden het fantastisch, bij anderen was het heel wat minder. In totaal verdeelt de jury 50.000 euro.

Maar wanneer het geld verdeeld is, komt er nog een extra boodschap voor Catherine en Inge. Zij krijgen van de jury een ultimatum. Niet alleen was hun prestatie tijdens het bezoek van de jury ondermaats. Het is Peter, Dirk en Christel ook opgevallen dat het niet botert tussen de twee vriendinnen. Erger nog, ze merken dat hun onderlinge relatie de opbouw van hun restaurant in de weg staat. De jury vraagt hen dan ook in te grijpen want anders... grijpt de jury zelf in.

Nu de ronde van Vlaanderen is afgerond, krijgen de duo’s een nieuwe opdracht. Iedereen wordt samengeroepen in restaurant “het Kasteel van Lebbeke”. Dat is volledig volgeboekt voor de lunch en alles is aanwezig om die lunch tot een goed einde te brengen. Alles, behalve personeel. Onze duo's zullen zelf alle functies moeten invullen en het hele restaurant organiseren. Alle koks zullen dus onderling moeten uitmaken wie de chef wordt en wat er op de menu zal staan. En ook in de zaal zal er een maître moeten worden aangesteld.

Maar één ding weten de duo's nog niet: ze worden namelijk in het oog gehouden door Peter De Prins. Hij is management consultant en is professioneel bezig met het strategisch en operationeel begeleiden en adviseren van bedrijven. Leiderschap, people management en teams begeleiden zijn daarbij essentiële onderdelen. Binnenkort moeten alle duo's personeel aannemen en Peter wil elke kandidaat op basis van zijn observatie een aantal richtlijnen geven voor de toekomst.

Na de lunch spreekt Peter met elk duo. Iedereen is blij met de tips en analyse die ze krijgen, maar voor Catherine en Inge komt de evaluatie hard aan. En wanneer Peter peilt naar hun onderlinge relatie, hoort hij onthutsende dingen…