Van Peru naar Spanje

Mathias Coppens zakt af naar Chiclayo in Peru om er fotomodel Rommel op te pikken en hem vervolgens te droppen bij zijn Vlaams lief die studeert in het Spaanse Valladolid. Verder brengt hij Kariya uit Ivoorkust samen met haar zoon Francis die 10 jaar geleden als bootvluchteling zijn land ontvluchtte en na veel omzwermingen in Gent is terechtgekomen.

Janne en Rommel

In 2005 trekt Janne uit het West-Vlaamse Zedelgem naar Chiclayo in het noorden van Peru om er haar Spaans bij te schaven. Ze is een voorbeeldige studente maar ook na de lesuren laat ze zich opmerken. En dat is het 27-jarige model Rommel niet ontgaan. Hij richt zijn pijlen op de blonde Janne maar die houdt aanvankelijk de boot af. Toch volhardt hij. Hij waagt het zelfs om haar te kussen zonder dat voorafgaand te vragen. Janne is aanvankelijk gechoqueerd, maar niet veel later bezwijkt ze toch voor zijn charmes. 6 maanden lang beleven de twee een mooie romance, maar daarna scheiden hun wegen onherroepelijk. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en Janne en Rommel houden hun relatie levend via het internet. Maar na 1 jaar gaat dat vervelen. In 2007 keert ze terug naar Peru en samen trekken ze 6 weken lang door Zuid-Amerika. Al die tijd wijken ze niet van elkaars zijde. Aan alle mooie liedjes komt een eind. Aan hun relatie evenwel niet. Hoewel ze worden gescheiden door meer dan 10.000 kilometer blijven ze stapelzot van elkaar. En dat is reden genoeg voor Mathias Coppens om Rommel in Chiclayo op te halen en hem te droppen voor de universiteit van het Spaanse Valladolid waar zijn vriendin nietsvermoedend studeert. 
 
Francis Seu en Kariya

Francis groeit op in Ivoorkust. Zoals veel van zijn leeftijdsgenoten droomt hij er op jonge leeftijd van om zijn land te ontvluchten op zoek naar een beter leven in Europa. Vanaf zijn 21ste is hij niet weg te slaan uit de haven van San Pedro. Maandenlang wacht hij zijn kans af om als verstekeling aan boot van een vrachtschip te kruipen. Uiteindelijk lukt hem dat ook. Hij belandt als verstekeling in de buik van een vrachtschip dat is volgeladen met ruw brandhout. We schrijven 1996. 21 dagen lang houdt hij zich met een absoluut minimum aan eten en drinken koest. Makkelijk is dat niet want de ruwe zee speelt Francis aardig wat parten. Hij is constant zeeziek en heeft bovendien niet het minste idee wat de bestemming van het schip is. Hij kan alleen maar hopen dat het vaartuig koers richting Europa zet. Na 3 weken meert het schip aan in het Spaanse Valencia. Francis glipt onopgemerkt uit de buik en verdwijnt in de illegaliteit. Al zijn dromen over zijn kansen in het rijke Europa worden stuk voor stuk aan diggelen geslagen. Hij is werk- en dakloos en leeft met de constante schrik om opgepakt te worden. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Begin jaren 2000 leert Francis de Vlaamse toeriste Nele kennen. De twee worden verliefd en Francis ruilt Spanje in voor Gent. De twee settelen er zich en in 2009 bezegelen ze hun liefde met de komst van hun dochtertje Yaaba. Maar niets van dat alles kan Francis delen met zijn moeder, die nog altijd in Ivoorkust woont. Tot Mathias Coppens haar op een ijskoude winterdag als warm geschenk naar Gent brengt.