Op Brugse bodem

De naar Amerika verkaste Marijke zet voor het eerst in 13 jaar voet op Brugse bodem en kan haar zus Fanny eindelijk in de armen sluiten. De Aalsterse studente Sarah krijgt een verrassingsbezoek van haar Turkse geliefde Bayram. En dit allemaal met de vriendelijke hulp van Mathias Coppens.

Zussen herenigd: Marijke en Fanny

Marijke (35) trekt in 1997 met haar broer naar Los Angeles voor wat een korte vakantie moet worden. Maar dat draait even anders uit. Ze leert er de Amerikaan Bill kennen en wordt dolverliefd. Niet veel later trouwt ze. Ze gaat ervan uit dat ze enkele maanden later een groot huwelijksfeest zullen geven in haar geboortestad Brugge. Maar dat feest komt er nooit: Marijke belandt na haar huwelijk in een administratieve mallemolen en moet maar liefst 10 jaar wachten op een paspoort.

Vandaag is het 13 jaar geleden dat Marijke Brugge achter zich liet. Ze kon al die tijd niet meer terugkomen naar haar geboortestad. Haar familie in België mist haar dan ook ontzettend. In het bijzonder haar zus Fanny (31), die in 2003 een openhartoperatie onderging. Een reis naar de Amerikaanse Westkust zat er voor haar en haar gezin al 7 jaar niet in. Hierdoor hebben haar 3 kinderen Macy (6), Vince (3) en Nomi (3) hun tante Marijke nog nooit ontmoet. Dus krijgt Fanny onverwacht bezoek van Mathias Coppens. En hij heeft een wel erg bijzondere verrassing bij zich...

Sarah en Bayram

In juli 2005 komt Sarah via msn in contact met Bayram. Het klikt tussen de twee en ze beginnen te chatten. Al snel blijkt er iets meer te bloeien. En hoewel ze elkaar nog nooit gezien hebben, verklaren ze elkaar hun liefde. Sinds oktober 2005 zijn ze een koppel, ze zijn elkaar eerste liefje. Bijna 3 jaar lang hebben ze zo goed als dagelijks contact via msn, telefoon en brieven.

De omgeving van Sarah kijkt lachend toe en gelooft niet in de internetrelatie. Maar haar ouders, die alles van op de eerste rij meemaken, worden nieuwsgierig en willen na meer dan 2 jaar de jongen wel eens ontmoeten. Het visum wordt geregeld en op 9 augustus 2008 kunnen Bayram en Sarah elkaar in Zaventem voor het eerst in de armen sluiten. Bayram en Sarah verbazen tijdens zijn 17 dagen durend verblijf familie en vrienden. Hun jeugdige virtuele liefde houdt ook in het echte leven stand. Na dat eerste samenzijn heeft Sarah haar grote liefde slechts één keer terug kunnen zien. De tortelduifjes missen elkaar verschrikkelijk, maar daar komt verandering in wanneer Sarah het bezoek krijgt van Mathias Coppens...