Merveille werd als enige kind afgestaan

15/11/2012 - 21:45

Merveille is 20 jaar en studeert orthopedagogie aan de Katholieke Hogeschool Limburg. In 1992 wordt ze geboren in Kinshasa. Drie jaar later besluit haar mama haar af te staan voor adoptie. De mama van Merveille stond enkel haar af en niet haar andere broers en zussen. De economische toestand in Congo maakten het onmogelijk voor de mama van Merveille om nog voor al haar kinderen te kunnen zorgen. Mathias vindt dat het tijd is dat Merveille haar mama opnieuw kan vastpakken en neemt haar mee naar Afrika.

Ontdek meer over All You Need is Love

All you need is love programma info

In All You Need is Love gaat Mathias Coppens letterlijk en figuurlijk tot het uiterste om familieleden met elkaar te herenigen: van de verste uithoeken van Canada naar de andere kant van de wereld, down under in Australiƫ, van het tropische Braziliƫ tot in Antananarivo of naar de hoofdstad van Madagaskar.

In elke aflevering overvalt Mathias argeloze Vlamingen en laat hen honderduit vertellen over hun gemis. Ze luchten hun hart met pakkende verhalen over het hunkeren en smachten naar een geliefd familielid in het verre buitenland, over de leegte na het vertrek van kleinkinderen, kinderen of ouders, over die andere wereld die adoptiekinderen gedwongen of vrijwillig achter zich moesten laten. Daarna bezorgt Mathias hen met een snuifje humor en medeleven een tweede verrassing door een onverwacht weerzien te regelen met hun familie. Een weerzien waar ze soms jaren intens naar verlangd hebben.